detector.media
13.05.2014 13:42
До 20 травня – подання на конкурс «Зелена школа – зелене життя»
До 20 травня – подання на конкурс «Зелена школа –  зелене життя»

ІІІ Міжнародна зелена школа (Україна)  запрошує юних вчених, студентів та  аспірантів університетів України та Європи на конкурс «Зелена школа -  зелене життя».

 

Міжнародна зелена школа (МЗШ) заснована у 2012 р. як освітній проект, який об'єднав вчених різного віку, художнюінтелігенцію в рамках проекта «Відекології Душі - доекології Всесвіту».Його засновниками є Родинний центр «Як намалювати птаха...» (НГО «Фонд «Відкритаполітика») спільно з Київськимприродничо-науковимліцеєм№145.

 

МЗШ - це унікальна ідея для того, аби активно відпочити на природі та отримати нові знання, навички, досвід у соціальній, науковій сферах у невимушеній атмосфері серед мальовничих гір. Для тебе ж - ще й можливість втілити у життя свої ідеї разом з волонтерами-юними науковцями.

 

Ти креативний?Прагнеш зберегти екологію нашої планети? Полюбляєш відпочинок на природі? Тоді цей конкурс саме для тебе! Виграш - поїздка у саме серце колоритних Українських Карпатта можливість реалізувати себе як справжнього рятівника навколишнього середовища. Все, що для цього потрібно - читай в умовах конкурсу.

 

УМОВИ КОНКУРСУ

 

Для участі в конкурсі необхідно вибрати одну із запропонованих нижче екологічних проблем сіл України, проявити максимум оригінальності та придумати власну інноваційну ідею її  вирішення, оформити це як авторський проект. Він повинен містити і короткий опис  досвіду місцевих громад Франції, інших європейських країн (не більше 2 сторінок, з обов'язковими посиланнями на джерела інформації). Загальний обсяг проекту - не більше 10 сторінок.

 

Запропоновані проблеми:

-утилізація побутового сміття в селах,  вирішення проблеми малої кількості смітників;

-утилізація електричногота електронного обладнання (відпрацьовані батарейки,  лампочки, ін.);

-соціальна реклама, поширення інформації про актуальні екологічні проблеми села та шляхи їх вирішення (в т.ч. і відеоролики, анімація);

-джерела альтернативної енергії (наприклад, для зарядки телефону в горах, де відсутні розетки);

-зелена садиба (архітектурний проект та/або  ландшафтний дизайн).

 

Скласти бюджет проекту, який повинен мати чітке обґрунтування та не перебільшувати 2 тис. грн.

 

Відправити проект на конкурс до 20 травня координаторам на адресу: nastya.canary@gmail.com (В темі листа вказати «Конкурс»). Результати конкурсу будуть оголошені до 1 червня. Переможціотримають безкоштовно путівку в МЗШ таможливість презентувати свій проект, доопрацювати його разом з юними вченими, сформувати команду з 5 волонтерів-учасників МЗШ.

 

Всі учасники конкурсу отримають дипломи та можливість опублікувати свої проекти на сайті МЗШ. Найцікавіші роботи увійдуть в збірник наукових проектів МЗШ, друк якого заплановано восени.

 

Вік учасників конкурсу від 14 до 30 років. Юні вчені від 14 до 18 років їдуть виключно в супроводі викладача чи батьків.

 

ІІІ МЗШ проходитиме 6-14 липня під час Міжнародного родинного фестивалю «Як намалювати птаха...» у с.Космач Косівського району Івано-Франківської області, де буквально живуть традиції і ремесла Гуцульщини. Неймовірне місце для того, аби пірнути в атмосферу живої народної традиції карпатського села. 17 травня відбудеться презентація МЗШ в м. Києві.

 

Організатор: НГО «Фонд «Відкрита політика» за підтримки Посольства Франції в Україні.

 

Більше про МЗШ та конкурс  - на сайті  www.ptahy.com.ua.

 

«Детектор медіа»

 

 

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY