detector.media
13.05.2014 13:27
16-17 травня - науковий уікенд для родин та прес-конференція «Наука – в Україні: євроінтеграція в дії?!»
16-17 травня - науковий уікенд для родин та прес-конференція «Наука – в Україні: євроінтеграція в дії?!»

До Дня науки в Україні Фонд «Відкрита політика» проводить 17 травня науковий уікенд для родин та 16 травня прес-конференцію «Наука - в Україні: євроінтеграція в дії?!», на яких відбудеться презентація ІІІ Міжнародної зеленої школи, екологічного конкурсу інноваційних проектів  «Зелена школа - зелене життя» (за підтримки Посольства Франції в Україні).

 

В травні  Фонд спільно з Посольством Франції в Україні ініціював проведення Міжнародного конкурсу «Зелена школа -  зелене життя» для юних вчених та  студентів, аспірантів університетів України та Європи, метою якого є створення і реалізація інноваційних екологічних проектів для малих міст і сіл. Підсумки конкурсу будуть оголошені 1 червня. Переможці зможуть реалізувати свої проекти в ІІІ Міжнародній зеленій школі разом з волонтерами, юними вченими, учасниками та  переможцями міжнародних, всеукраїнських, міських олімпіад, конкурсів наукової творчості МАН, Intel, «Сузір'я» ін.

 

ІІІ Міжнародна зелена школа відбудеться під час Міжнародного родинного фестивалю «Як намалювати птаха...»  з 5 по 14 липня в с. Космач на Гуцульщині. Ця освітня ініціатива об'єднала вчених різного віку, художню інтелігенцію в рамках проекту «Від екології Душі - до екології Всесвіту». Проект базується на засадах волонтерства.

 

16 травня о 14.00 відбудеться прес-конференція «Наука - в Україні: євроінтеграція в дії?!» в агенції «Укрінформ», на яку запрошені юні науковці з київських ліцеїв, молоді вчені з провідних університетів, представники посольств, офісу ОБСЄ в Україні.

 

Науковий уікенд для родин відбудеться 17 травня з 12.00 до 14.00 в Музеї Івана Гончара.  В програмі: науково-природничий квест за участю юних вчених, зелені лабораторії для родин, фото-виставка «Наука - в об'єктиві»,  етно-майстерні, народні ігри та забави, традиційні українські  танці з фольклористом Валерієм Гладунцем. http://ptahy.com.ua/news.php?id=239. Участь є безкоштовною.

 

Адреса агенції «Укрінформ»: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16, 2 поверх. Адреса Музею Івана Гончара: м. Київ, вул. Лаврська, 19 (колишня Івана Мазепи, 29).

 

Організатор - Фонд «Відкрита політика» спільно з Посольством Франції в Україні.

 

Партнери: «Національна академія «Університет Києво-Могилянська Академія», Національний університет ім. Тараса Шевченка, Національний педагогічний університет ім. Михайла Драгоманова, Київський природничо-науковий ліцей  № 145, Русанівський ліцей м. Києва, Києво-Печерський ліцей №171 «Лідер», Український фізико-математичний ліцей Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, Національний центр народної культури «Музей Івана Гончара», Національна інформаційна агенція «Укрінформ», «Радіо ЕРА-FM», «Моя наука», інші.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY