detector.media
08.05.2014 14:25
Уряд Молдови моніторить російські канали через порушеннями ними законодавства
Уряд Молдови моніторить російські канали через порушеннями  ними законодавства

Ретрансльовані в Молдові російські телеканали використовують елементи, які не відповідають загальноприйнятим демократичним стандартам і молдавському законодавству. Про це заявив віце-прем'єр Молдови з питань реінтеграції Еуджен Коропов за підсумками свого візиту до США, повідомляє «Укрінформ».

 

«Ми є свідками того, як в цей непростий період різні російські телеканали, що ретранслюються на території нашої країни, використовують елементи, що не зовсім відповідають міжнародним правилам і демократичним стандартам, а також чинному в Молдові законодавству», - йдеться в заяві міністра.

 

За словами віце-прем'єра, саме з цієї причини в Молдові ініційована процедура моніторингу російських телеканалів на предмет того, яким чином вони подають інформацію зі східних областей України і Придністровського регіону Молдови.

 

Нагадаємо, 22 квітня  уряд Молдови повідомив, що розповсюджена у ЗМІ інформація про заборону російських телеканалів не відповідає дійсності. Керівник Координаційної ради з телерадіомовлення (КСТР) Маріан Показной назвав повідомлення медіа щодо початку процедури заборони російського телебачення в Молдові «повною дезінформацією». За його словами, агентство не забороняло мовлення жодного російського телеканалу.

 

В КСТР повідомили, що 17 квітня ними було прийняте рішення щодо проведення моніторингу новинних та аналітичних програм російського телебачення, які транслюються в Молдові. Відповідний запит надійшов від депутата Ани Гуцу з метою «зупинити пропаганду російських мовників». Маріан Показной повідомив, що рішення з приводу російських телеканалів прийматимуться за результатами моніторингу.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY