detector.media
08.05.2014 13:52
10 травня Перший національний покаже прем’єру власного докфільму про Другу світову «Останній напис»
10 травня Перший національний покаже прем’єру власного докфільму про Другу світову «Останній напис»

10 травня о 15:10 Перший національний покаже прем'єру документального фільму «Останній напис». Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Стрічка розповідає про період німецької окупації України під час Другої світової війни. Фільм створено на основі щоденників і розповідей очевидців.

 

«Сьогодні, коли у світі і нашій країні знову лунають постріли та проливається невинна кров, ми мусимо збудити історичну пам'ять, на стінах нацистських тюрем прочитати послання - останній напис смертника, аби серце, згадавши той нестерпний біль війни, омило сльозами душу, схолодило розум і попередило будь-які посягання на життя. Фільм "Останній напис" створено на основі записів щоденника шістнадцятирічного Романа Кравченка, котрий під час німецької окупації жив у місті Кременець Тернопільської області, на спогадах жителів окупованої України, а також на розповідях моєї бабусі Антоніни Потапчук, яка до депортації в Німеччину мешкала в селі Гребля Черкаської області. Світла їм пам'ять... Стрічка присвячується усім замученим і невинно убитим під час Великої Вітчизняної війни, невинно убитим під час воєнних дій і військових операцій на планеті Земля», - розповіла режисер фільму Сніжана Потапчук.

 

Над створенням фільму працювали: автор сценарію та режисер Сніжана Потапчук, оператор Світлана Коваль, художник-постановник Богдан Колосовський, координатор проекту Тетяна Тростянська, керівник проекту Марк Гресь.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY