detector.media
06.05.2014 16:21
«112 Україна» поставив в ефір новий символ – червоний мак
«112 Україна» поставив в ефір новий символ – червоний мак

Із 5 травня телеканал «112 Україна» розмістив у правому верхньому кутку кадру червоний мак на знак пам'яті про загиблих у Другій світовій війні. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Цей знак є європейським символом, а цього року його вперше буде використано в Україні під час офіційних урочистих заходів, символізуючи завершення Другої світової війни та перемогу над нацизмом.

 

Новий символ рекомендував Український інститут національної пам'яті, пояснюючи, що червоний мак є, з одного боку, квіткою, а з іншого - кривавим слідом від кулі, передає героїзм, страждання і смерть. Гасло символу - «Ніколи знову». Логотип розробили Український інститут національної пам'яті та Національна телекомпанія України.

 

Цього року Україна розпочне святкування 8 травня, у день підписання капітуляції нацистською Німеччиною, і традиційно продовжить 9 травня.

 

В ефірі каналу «112 Україна» 9 травня відбудуться прямі включення з різних  областей України та АР Крим з оглядом подій у містах-героях: військових парадів, ходи до пам'ятників Невідомому солдату та інших заходів, присвячених Дню Перемоги.

 

Ольга Артеменко, для «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY