detector.media
06.05.2014 15:00
«1+1» розриває трудові відносини з Жаном Новосельцевим. Услід за ведучим із «Грошей» іде Дмитро Волков
«1+1» розриває трудові відносини з Жаном Новосельцевим. Услід за ведучим із «Грошей» іде Дмитро Волков

Телеканал «1+1» розриває трудові відносини з ведучим програм журналістських розслідувань «Гроші» Жаном Новосельцевим через його співпрацю з проектом «Гром.TV», який, за даними МВС і служби безпеки «1+1», пов'язаний з екс-міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченком і його довіреною особою Віктором Зубрицьким. Про це повідомила прес-служба каналу «1+1». Водночас сам Жан Новосельцев оприлюднив у Facebook свою заяву про звільнення за власним бажанням через незгоду з позицією каналу щодо звинувачень МВС на його адресу.

 

Як повідомили на каналі, Жан Новосельцев із 4 квітня перебуває у відпустці в зв'язку зі службовим розслідуванням, причиною якого стали підозри в співпраці ведучого з іншими медіа-компаніями («Гром.TV», канал «112»), обвинувачення МВС у зв'язках пана Новосельцева та його проекту Гром.TV з екс-міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченком та його довіреною особою Віктором Зубрицьким, що суперечить цінностям компанії «1+1 Медіа».

 

«На жаль, за даними розслідування МВС та служби безпеки каналу "1+1" підозри такої співпраці підтвердилися. Водночас діяльність Жана Новосельцева поза межами каналу не вплинула на редакційну політику програми "Гроші"», - йдеться в повідомленні каналу.

 

7 травня, після виходу з відпустки Жана Новосельцева, канал «1+1» розриває з ним трудові відносини та розпочинає кастинг нового ведучого програми «Гроші».

 

«Обирати громадянську позицію та комфортну редакцію для роботи право кожного. Але ми ніколи не давали і не дамо використати "Гроші" як майданчик для піару особистих політичних поглядів та розкручування інтересів іншої редакції», - заявив головний редактор програми «Гроші» Максим Сухенко.

 

Сам Жан Новосельцев у своїй заяві про звільнення зазначив: «Прошу звільнити мене з займаної посади за власним бажанням через незгоду з позицією каналу щодо звинувачень МВС на мою адресу, цензуру у редакційній політиці та однобічність у підході щодо висвітлення політичних тем».

 

 

«Ми розчаровані та засмучені поведінкою Жана. У ситуації неоголошеної війни, в якій зараз опинилася країна, нам прикро, що Новосельцев своїми заявами щодо «Грошей» сприяє силам, які розривають Україну на шматки, - коментує заяву пана Новосельцева керівник Департаменту журналістських розслідувань «1+1» Максим Шиленко. - Колектив департаменту журналістських розслідувань запевняє, що дії екс-ведучого поза межами каналу ніяк не відбивалися на якості та об'єктивності програми. "Гроші" неодноразово здобували премії як краща програма журналістських розслідувань України, що підтверджено думками медіа-експертів».

 

Водночас услід за Жаном Новосельцевим із програми «Гроші» звільняється журналіст Дмитро Волков, про що він повідомив у Facebook. «Ось і настав мій час "встати й вийти з ряду геть". Я прощаюся зі здійсненою мрією мого життя - роботою на "1+1". "Плюси" - найцікавіший період у моїй біографії. Гарний досвід... З вами було дуже цікаво, але я йду. За Жаном Новосельцевим. Шкода розлучатися, але у нас на даному відрізку часу занадто різні погляди на життя і події в країні», - написав він, звертаючись до своїх колег.

 

Як писала «Детектор медіа», Жан Новосельцев згадувався на схемі, оприлюдненій Міністерством внутрішніх справ, де вказано зв'язки медіакоординатора колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка - Віктора Зубрицького. Пан Новосельцев розповів, що з 2010 року займався проектом «Гром.TV», і пан Зубрицький фінансово й тематично сприяв журналістам «Гром.TV» у проведенні розслідувань.

 

4 квітня ведучий програми «Гроші» з власної ініціативи пішов у відпустку на час слідства. Своє рішення він пояснив тим, що не хоче, щоби висунуте МВС звинувачення кидало тінь на репутацію його колег з «1+1».

 

У свою чергу, для «1+1 медіа», як ішлося в повідомленні компанії, «було сюрпризом дізнатися, що Жан Новосельцев також паралельно працював в іншій компанії, що суперечить корпоративним  принципам».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY