detector.media
05.05.2014 19:22
«Україна» покаже прем’єру фільму «Сталінград» Федора Бондарчука - режисера, що підтримує агресію Путіна
«Україна» покаже прем’єру фільму «Сталінград»  Федора Бондарчука - режисера, що підтримує агресію Путіна

В п'ятницю, 9-го травня, о 20.00 телеканал «Україна» покаже прем'єру фільму «Сталінград». Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Прес-служба зазначає, що фільм «Сталінград» відзначається «особливою видовищністю та захоплюючим сюжетом», в центрі якого - «драматична історія кохання на тлі грандіозної битви». Канал також переконаний, що автори фільму представили на екрані своє бачення битви за Сталінград, показавши його героїв, простих солдатів і німецьких офіцерів з людського боку, з їх страхами і почуттями.

 

«Дія стрічки відбувається в 1942 році в Сталінграді. Під час відступу радянських військ декільком офіцерам вдалося зайняти будинок на березі з його єдиною жителькою - дівчиною Катею. В будинку навпроти проживала Маша, яка схожа на померлу дружину капітана вермахту Пітера Кана. На тлі найкровопролитнішої в історії людства битви розвиваються історії кохання, і офіцерам за будь-яку ціну потрібно захистити своїх жінок», - анонсує телеканал.

 

«Це помилкове твердження, що "Сталінград" - фільм про саму битву. Він, в першу чергу, про взаємини між людьми в умовах війни. Я от взагалі не беру участі в батальних сценах. Граю молоду дівчину, яка закохується в німецького офіцера і переживає через це величезну трагедію. Людям же, які чекають річок крові і хочуть побачити, як все виглядало насправді, краще звернутися до документальної хроніки», -  коментує Яніна Студіліна, виконавиця ролі Маші.

 

Продюсери стрічки Олександр Роднянський, Дмитро Рудковский, Сергій Мелькумов. У фільмі знімались Петро Фьодоров, Томас Кречман, Марія Смольнікова, Дмитро Лисенков, Олексій Барабаш, Андрій Смоляков та інші.

 

 У Росії стрічка мала великий успіх у прокаті, але водночас російські ветерани війни жалілись у ЗМІ, що фільм не виправдав їх очікувань

 

Режисер фільму - Федір Бондарчук. За словами режисера, саме президент Росії  Володимир Путін особисто вирішив долю фільму «Сталінград». Федір Бондарчук висловив глибоку вдячність президенту РФ за підтримку проекту на ранніх стадіях виробництва. «Коли у мене нічого ще не було, крім сценарію і гігантського макета декорації Будинку Громова з маленькими фігурками людей, я прийшов до Володимира Путіна і розповів йому весь майбутній фільм , - розповів режисер. - І про те , що хочу знімати в 3D, а показувати , зокрема , і в IMAX теж. Я дійсно хочу сказати спасибі нинішньому президентові за те , що він повірив у цей проект і підтримав його не на старті навіть , а в передстартовій підготовці», - підкреслює Федір Бондарчук.

 

Як відомо, Федір Бондарчук підтримав дії агресивну політику президента Росії Володимира Путіна щодо України. Він не тільки підписав скандальній «лист підтримки» російських митців, але й заявив, що йому «як довіреній особі Путіна», шкода мільйонів українців, які начебто звертаються по допомогу до Росії: «І ти дивишся на людей, що кричать і звертаються до Росії. Люди телефонують у Москву и кажуть: ми сподіваємось на вас, не дайте нас зрадити. Це, звісно, трагічно».

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY