detector.media
05.05.2014 18:34
Запорізька організація НСЖУ вимагає забезпечити охорону життя і здоров’я колег
Запорізька організація НСЖУ вимагає забезпечити охорону життя і здоров’я колег

Правління Запорізької обласної організації Національної спілки журналістів України висловило занепокоєння з приводу останніх дійв Україні та долею журналістів, які їх висвітлюють. Відповідну заяву оприлюднено на сайті організації.

 

Як ідеться в заяві, все частіше працівники ЗМІ з різних регіонів України під час виконання своїх службових обов'язків стають жертвами незаконних озброєних формувань. ЗОО НСЖУ вимагає від керівників правоохоронних відомств ужити необхідних заходів для захисту життя і здоров'я журналістів та притягти до відповідальності винних у порушенні їхніх прав.

 

Подаємо текст заяви:

 

«Запорізька обласна організація НСЖУ глибоко занепокоєна подіями, які зі Сходу України експортуються групами бойовиків та сепаратистів у південні області. У святкові дні знову пролилася кров українських громадян. І знову постраждали журналісти. Більше того, у Луганському регіоні вони вже стали об'єктом полювання терористів, є поранені працівники ЗМІ і під час кривавих заворушень в Одесі.

 

Ми висловлюємо щире співчуття сім'ям загиблих та постраждалим під час одеської трагедії і вимагаємо від влади та правоохоронних органів більш рішучих дій у боротьбі з терористами, у захисті людей і країни від посягань на її цілісність та життя і спокій громадян.

 

Водночас звертаємо увагу, що все частіше працівники ЗМІ з різних регіонів України під час виконання своїх службових обов'язків стають жертвами незаконних озброєних формувань, які перешкоджають їхній професійній діяльності та захоплюють у заручники. Особливо гостро ця проблема постала спочатку в Автономній Республіці Крим, а останнім часом - у Донецькій, Харківській, Луганській та Одеській областях.

 

Ми висловлюємо солідарність з нашими колегами, які працюють у «гарячих точках» України і вимагаємо від Міністра МВС України Арсена Авакова, в. о. Голови СБУ Валентина Наливайченка та в. о. Генерального прокурора України Олега Махніцького невідкладних та вичерпних заходів у справі визволення захоплених у заручники працівників мас-медіа, притягнення до відповідальності усіх осіб, винних у порушенні законодавства щодо журналістів та безумовного забезпечення охорони життя і здоров'я наших колег, які продовжують виконувати свої службові повноваження, насамперед, у Південно-Східних областях, а також - по всій території України».

 

Нагадаємо, 2 травня в Одесі, під час зіткнень прибічників Євромайдану та Антимайдану, постраждали щонайменше четверо журналістів, у тому числі головний редактор інтернет-видання «Думская.Нет». 4 травня в Одесі перешкоджали знімальній групі 5-го каналу, а також поранили журналіста інтернет-видання «Інформаційний центр».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY