detector.media
05.05.2014 13:38
Розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання знімальній групі 5-го каналу в Одесі
Розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання знімальній групі 5-го каналу в Одесі

Правоохоронні органи Одеської області внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 171 КК України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), за фактом перешкоджання законній професійній діяльності кореспондентів 5-го каналу 4 травня в м.Одеса. Про це повідомляє офіційний сайт прокуратури Одеської області.

 

Підставою для початку розслідування стали повідомлення, що біля 4 травня 19.00 невстановлені особи на перехресті вулиць Преображенської та Жуковського в Одесі примушували кореспондентів загальнонаціонального інформаційного телеканалу 5 канал відмовитися від поширення інформації, чим перешкодили їх законній професійній діяльності.

 

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснюється органами прокуратури області. Проводяться першочергові слідчі дії.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 4 травня кореспондентка 5-го каналу Наталка Тарасовська зазнала переслідувань під час прямого включення з Одеси. Інцидент зафіксовано на відео.

 

Як видно із запису, журналістка готувалася звернутися до студії 5-го каналу. У цей час до неї підійшли невідомі й почали вимагати назвати канал, який представляє їх.  Жінка намагалася вдарити журналістку в обличчя й вигукувала звинувачення на адресу 5-го: «Вы нас подставили! Вы сожгли наших мальчиков!».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY