detector.media
05.05.2014 13:21
7 травня – прес-конференція щодо українського національного павільйону у Каннах
7 травня  – прес-конференція щодо українського національного павільйону у Каннах

7 травня о 12.00 у «Сінематеці» кінотеатру «Київ» відбудеться прес-конференція, присвячена діяльності українського національного павільйону на Каннському кінофестивалі. Про це повідомляють організатори заходу.

 

Із журналістами спілкуватимуться: Євген Нищук, міністр культури України; Ігор Янковський, голова Наглядової Ради Всеукраїнського благодійного фонду «Ініціатива заради майбутнього»; Андрій Халпахчі, генеральний директор МКФ «Молодість».

 

Як писала «Детектор медіа», цьогоріч Україна в офіційній селекції Канн представлена двома стрічками: фільм «Майдан» Сергія Лозниці покажуть у секції «Спеціальні покази», а картина «Плем'я» Мирослава Слабошпицького братиме участь у конкурсній програмі «Тиждень критики», а також змагатиметься за «Золоту камеру» (приз за найкращий дебют). Також у програмі Cannes Classics на Круазетт покажуть фільм Сергія Параджанова «Колір граната».

 

У секції Short Film Corner беруть участь п'ять українських короткометражок:  «Прості речі» Олександра Ратія, «Інь, і що з цим робити» Мирослави Хорошун, «Абонент» Оксани АртеменкоLove Changes  Джейн Капрісс (США/Україна), Balazher. Korrekturen der Wirklichkeit Лесі Кордонець (Швеція/Україна). Також відбудеться ринковий показ студентського альманаху «Чорна книга Майдану».

 

Український павільйон за підтримки Всеукраїнського благодійного фонду Ігоря Янковського «Ініціатива заради майбутнього» та Державної агенції України з питань кіно уже усьоме працюватиме на каннському кіноринку.

 

Акредитація: Анна Корягіна, anna.koriagina@gmail.com та за телефоном 063-67-62-059.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY