detector.media
04.05.2014 10:44
Комітет із захисту журналістів: ЗМІ повинні мати можливість безперешкодно працювати на сході України
Комітет із захисту журналістів: ЗМІ повинні мати можливість безперешкодно працювати на сході України

Комітет із захисту журналістів (КЗЖ) засудив затримання кореспондентів телеканалу CBS, вебсайту BuzzFeed і Sky News у Слов'янську . Про це йдеться в заяві Комітету.

 

«Умови роботи журналістів , які намагаються висвітлювати в пресі події на сході України , з кожним днем стають все більш небезпечними в міру поширення напруженості і беззаконня , - сказала координатор програми Європи і Центральної Азії КЗЖ Ніна Огнянова . - Ми продовжуємо закликати сторони, залучені в конфлікт , дозволити представникам преси безпечно виконувати свою професійну діяльність , яка складається зі збору фактів на місцях і їх новинне висвітлення для решти світу».

 

Сепаратисти продовжують утримувати як мінімум трьох журналістів і одного програміста в якості своїх бранців у Слов'янську. Серед них: Сергій Лефтер, кореспондент варшавського фонду Відкритий Діалог, який пропав у місті 15 квітня; Юрій Лелявський, спеціальний кореспондент львівського медіа- холдингу ZIK, який був викрадений 25 квітня під час вуличної зйомки в Слов'янську; зниклий 26 квітня Сергій Шаповал, кореспондент інтернет-видання «ВолиньPost», що базується в місті Луцьк на північному заході України ; комп'ютерний програміст та стрімер Артем Дейнега, жителя Слов'янська, якого затримали за установку веб-камери навпроти міського управління Служби безпеки України для зйомки відбувається.

 

Як писала «Детектор медіа»,  2 травня, у Донецькій області зникли знімальні групи телеканалів SkyNews і CBS.  Серед журналістів були Клариса Уорд (Clarissa Ward), Ерін Лайял (Erin Lyall), Енді Сревенсон(Andy Srevenson), Джеф Меберлі (Geoff Mabberley). Звільнити їх з полону вдалося того ж дня.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY