detector.media
01.05.2014 13:52
Україна стала «не вільною» за свободою преси-2013 – Freedom House

Україна за 2013 рік перейшла в категорію «не вільних» країн щодо свободи засобів інформації, свідчить дослідження свободи засобів інформації у світі, що його опублікувала неурядова дослідницька організація зі США Freedom House. Про це пише «Радіо Свобода». У минулорічному звіті Україна ще втримувалася на самій межі «частково вільних».
 
Серед причин такого падіння - різке зростання нападів на журналістів, які висвітлювали протести кінця минулого року. Але й до початку протестів в Україні вже відбувалися такі події, як концентрація друкованих засобів інформації в руках проурядових груп.
 
І загалом 12 країн так званого євразійського регіону, колишніх республік СРСР, за винятком Балтії, далі мають одні з найнижчих показників свободи преси у світі. Жодна з них не залічена до «вільних».
 
Узбекистан, Туркменістан і Білорусь узагалі потрапили до п'ятірки найгірших, поруч із Північною Кореєю та Еритреєю.
 
Грузія і Молдова стали єдиними в «євразійському» регіоні, що визнані «частково вільними».
 
Загалом у світі, кажуть у Freedom House, становище зі свободою засобів інформації впало до найнижчого рівня за десять років. Тільки 14 відсотків населення світу живе у країнах із «вільною» пресою; в «не вільних» країнах - 44 відсотки.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY