detector.media
30.04.2014 10:50
Після того, як сепаратисти отримали прямий ефір, Луганська ОДТРК працює у штатному режимі (ВІДЕО)
Після того, як сепаратисти отримали прямий ефір, Луганська ОДТРК працює у штатному режимі (ВІДЕО)

Вчора, 29 квітня представники штабу так званої  «вільної Луганській республіки» вийшли у прямий ефір Луганської обласної державної телерадіокомпанії (ОДТРК) «ЛОТ». Про це повідомляє інтернет-видання CXID.info.

 

Сьогодні, 30 квітня, співробітники ЛОДТРК повідомили, що на території телерадіокомпанії немає жодного озброєного сепаратиста. «У нас все спокійно, ніхто нас не захоплював», - запевнили охоронці ОДТРК.

 

У заяві, яка транслювалася в прямому ефірі Луганської ОДТРК, один з представників Штабу самопроголошеної  «вільної Луганської республіки» В'ячеслав Петров закликав луганчан не боятися захоплень сепаратистами адміністративних будівель і готуватися до референдуму 11 травня.

 

Депутат Луганської обласної ради, екс-гендиректор Луганської ОДТРК Родіон Мірошник, запевнив, що Луганська обласна державна телерадіокомпанія працює в штатному режимі. Про це він написав у своїй сторінці в Facebook.



«В.о. генерального Віталій Гаркуша вийшов до мітингувальників і спокійно обмовив ситуацію і вимоги. Мітингувальники попросили 3 хвилини ефіру для заяви і взяли телекомпанію під охорону. На території телецентру жодного мітингувальника немає. Почніть говорити з людьми!», - написав пан Мірошник.

 

Водночас «Українська правда» з посиланням на інформагентство «Укрінформ»  повідомляє, що перед прямим ефіром на Луганській ОДТРК сепаратисти важко поранили президента адвокатської компанії «Чудовський і партнери» Ігоря Чудовського. Цю інформацію підтвердила телефоном його дружина Ірина.

 

За її словами, 29 квітня кілька бойовиків у масках і з автоматами Калашникова викрали Ігоря Чудовського з офісу і повезли його до обласну телерадіокомпанії. За попередніми даними, вони хотіли змусити Ігоря Чудовського провести з ними прес-конференцію, однак він відмовився й спробував вистрибнути з машини. Бойовики застосували зброю.

 

«Куля пройшла через бік, пробила легеню, грудну клітину й зачепила щоку. Чоловік втратив багато крові. Він прооперований, його стан стабільно важкий», - уточнила дружина пораненого.

 

Ігор Чудовський - активний прихильник євроінтеграції України, входить до числа членів «Ради громадського контролю над діяльністю правоохоронних органів Луганської області».

 

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 29 квітня, на територію Луганської обласної державної телерадіокомпанії (ОДТРК) «ЛОТ» незаконно потрапила група невідомих з автоматами Калашникова.  Переговори з сепаратистами провів виконуючий обов'язки гендиректора ЛОДТРК Віталій Гаркуша. За інформацією видання, у ході переговорів було вирішено, що телекомпанію «ЛОТ» сепаратисти займати не будуть, а о 18.30 їм нададуть ефір для заяви.

 

Перед інцидентом луганські кабельники попереджали екс-заступника голови Нацради України з питань телебачення і радіомовлення Ларису Мудрак про можливий напад сепаратистів на Луганську ОДТРК.

 

22 квітня Луганський полк Національної гвардії взяв під охорону Луганську філію Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення, яка розташована в центрі міста. За цією ж адресою розташована й Луганська обласна державна телерадіокомпанія.

 

Об'єкт узято під охорону за рішенням міністра внутрішніх справ, з метою охорони громадського порядку та безпеки журналістів.

 

9 квітня Державний комітет телебачення і радіомовлення звільнив Родіона Мірошника з посади генерального директора Луганської обласної державної телерадіокомпанії та достроково розірвав з ним контракт «у зв'язку з постійним недотриманням балансу в інформаційних випусках Луганського обласного телебачення».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY