detector.media
29.04.2014 11:14
Журналіста Сергія Шаповала можуть утримувати в полоні за статтю про свавілля у Слов’янську
Журналіста Сергія Шаповала можуть утримувати в полоні за статтю про свавілля у Слов’янську

Журналіст інтернет-видання «ВолиньPost» Сергій Шаповал, який тиждень тому на завдання редакції прибув до м.Харкова з наміром підготувати серію матеріалів про події на Сході України і 26 квітня безслідно зник на Донеччині, встиг надіслати до свого видання статтю про ситуацію у м.Слов'янську (Донецька обл.). Про це йдеться у сюжеті випуску ТСН на каналі «1+1».

 

Перебуваючи у відрядженні на Сході України, Сергій Шаповал підготував для надіслав для публікації  у «ВолиньPost» свою першу статтю під назвою «Кримінальне пекло». У матеріалі йдеться про беззаконня і свавілля у Словʼянську. Після цього зв'язок із ним перервався.

 

Нагадаємо, за фактом зникнення журналіста УМВС України у Волинській області розпочало кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

 

 

Як повідомляла «Детектор медіа», увечері 27 квітня Сергій Шаповал вийшов на зв'язок зі своєю сестрою, журналісткою Катериною Шаповал. Журналіст телефонував з невідомого номера і повідомив, що знаходиться наразі у Слов'янську та добровільно перебуває у сепаратистів. Катерина Шаповал і дружина журналіста Наталка Пахайчук впевнені, що його утримують силою.

 

Сергій Шаповал не зміг повідомити точного місця свого перебування і, вочевидь, розмовляв під суворим наглядом, повідомляє ТСН. Наталка Пахайчук розповіла, що у розмові її чоловік зауважив, що у Слов'янську знають, що він із Волині. Мовляв, він не може залишити місто, бо йдуть бойові дії і йому бракує спеціального дозволу. Потому звʼязок із журналістом знову обірвався.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY