detector.media
28.04.2014 18:32
Рідні захопленого у Слов’янську журналіста Юрія Лелявського написали заяви до міліції та СБУ
Рідні захопленого у Слов’янську журналіста Юрія Лелявського написали заяви до міліції та СБУ

Сестра захопленого терористами у Слов'янську позаштатного кореспондента медіахолдингу ZIK Юрія Лелявського Інна звернулася із заявами до міліції та Служби безпеки України у Львівській області. Про це Інна Лелявська повідомила в коментарі «Детектор медіа».

 

Із заявою до Галицького районного відділу внутрішніх справ сестра зниклого журналіста звернулася в суботу, 26 квітня. Того ж дня її заяву зареєстрували.

 

Сьогодні, 28 квітня, в управлінні СБУ у Львівській області їй також повідомили, що зареєстрували її заяву.

 

Міліція вже брала в Інни Лелявської додаткові свідчення, повідомивши, що справу будуть передавати до прокуратури.

 

Товариш Юрія Лелявського, львівський журналіст Влад Якушев, повідомив у коментарі ZIK, що Юрій живий, але про стан та умови утримання жодної інформації немає. «За неофіційними каналами вдалось дізнатись, що Юрій живий. Щодо його стану та як із ним поводяться - інформації немає. Жодних переговорів поки що не вдалося організувати. Пробували виходити на Слов'янськ, але на контакт там зараз не хочуть іти», - розповів він.

 

Інні Лелявській про це нічого невідомо, вона володіє лише інформацією з офіційних джерел.

 

Нагадаємо, Юрія Лелявського захопили під час зйомки у Слов`янську невідомі силовики 24 квітня увечері. Виявивши в журналіста паспорт зі львівською пропискою, вони силою відвели пана Лелявського до міськвиконкому.

 

Медіахолдинг ZIK звернувся з офіційним листом до начальника Головного управління МВСУ у Донецькій області Костянтина Пожидаєва, у якому підтверджує, що журналіст Юрій Лелявський, якого напередодні сепаратисти викрали у Слов'янську, виконував редакційне завдання про висвітлення ситуації у регіоні. Медіахолдинг ZIK просить Костянтина Пожидаєва зробити усе можливе, щоб повернути Юрія Лелявського до Львова живим і здоровим.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY