detector.media
28.04.2014 18:09
Олег Наливайко: У пропагандистській кампанії проти України використовується брехня
Олег Наливайко: У пропагандистській кампанії проти України використовується брехня

Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко заявив про те, що проти України ведеться брудна пропагандистська кампанія, в якій використовуються відверта брехня, маніпуляція, нехтуються журналістські стандарти. Саме так під час семінару з керівниками прес-служб центральних органів виконавчої влади Олег Наливайко прокоментував цитування російськими ЗМІ вигаданого наказу Держкомтелерадіо.

 

Нагадаємо, канал «Россия-24» декілька разів цитував неіснуючий наказ Держкомтелерадіо України про нібито вказівку «саджати незадоволених політикою Києва журналістів», а російське інформагентство «Інтерфакс» з посиланням на анонімного члена НСЖУ розповсюдив інформацію «про неможливість об'єктивно висвітлювати події в Україні при новому керівництві комітету». Цю новину підхопив канал НТВ та багато інших російських ЗМІ.

 

«Ми в черговий раз бачимо, що у своїй брудній пропагандистській кампанії проти нас використовуються відверта брехня, маніпуляції, нехтуються професійні та журналістські стандарти. Насправді під час зустрічі з юнкорами - переможцями конкурсу шкільних газет я закликав майбутніх колег бути патріотами України і писати правду, а вона на нашому боці, в чому розумні читачі і глядачі самі розберуться» - заявив Олег Наливайко

 

«Ідеологи інформаційної агресії з боку Росії проти України вкрай стурбовані нашими діями і планами по координації діяльності та захисту інформаційної безпеки, - заявив голова Держкомтелерадіо. - Саме тому, за нашою інформацією, найближчим часом у ряді ЗМІ, пов'язаних з російським бізнесом або так званою Сім'єю, з'являться маловідомі у медіасфері менеджери та журналісти з московською пропискою. Адже навіть звичайний інформаційний супровід подій на сході України забезпечують, як правило, російські журналісти вахтовим методом без залучення постійних власкорів, котрі проживають в Україні».

 

Олег Наливайко переконує, що агресори стурбовані діями України та планами щодо захисту інформаційного простору. Журнал МЗС Росії «Международная жизнь» розмістив статтю «Свобода слова - жертва Евромайдана», в якій закликає до «негайних контрзаходів, або іміджеві втрати Росії і апелюючої до неї Новоросії будуть вагомі». Журнал, редакційну раду якого очолює міністр Сергій Лавров, вкрай стурбований затвердженим планом дій, а він є відкритий та публічний, єдністю державних інституцій з медіаспільнотою, планами по створенню прес-центру в одній з європейських країн, існуючою соціальною мережею «Друзі», моніторингом, що виявляє заклики до зміни конституційного устрою, тощо.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY