detector.media
28.04.2014 17:48
НСЖУ і НМПУ вступилися за колегу з Азербайджану
НСЖУ і НМПУ вступилися за колегу з Азербайджану

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) та Незалежна медіапрофспілка України (НМПУ) звернулися до Уряду Арербайджану з приводу арешту журналіста Рауфа Миркадирова. Вони закликають до неупередженого розгляду пред'явлених йому звинувачень, до звільнення журналіста та надання йому змоги займатися професійною діяльністю. Про це повідомляє прес-службу НСЖУ.

 

Як йдеться в заяві, політичного оглядача газети «Зеркало» Рауфа Миркадирова було затримано 20 квітня. Владою Азербайджану звинувачує його в державній зраді - шпіонажі на користь Вірменії.

 

«Ми не можемо знати всіх деталей звинувачення, але відомо, що Миркадиров багато років усесторонньо висвітлював карабаський конфлікт, є впевненим прихильником територіальної цілісності своєї країни. Він ніколи не приховував своїх поглядів, часом опозиційних... Рауф Миркадиров відомий своїми гострими публікаціями на внутріполітичні й міжнародні теми. В тому числі - про ситуацію в Україні. Його статті для азербайджанського читача про події в Україні слугували об'єктивним, інформативним і незалежним джерелом інформації», - йдеться в заяві медіа-організацій.

 

НСЖУ та НМПУ заявляють, що журналісти України занепокоєні арештом свого колеги і закликають владу звільнити його.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY