detector.media
25.04.2014 14:50
СТБ хоче залучити до виробництва новин колишнього НТВ-шника
СТБ хоче залучити до виробництва новин колишнього НТВ-шника
Джерела стверджують, що росіяни курирують новини СТБ з осені

Із власних джерел на телеканалі СТБ «Детектор медіа» стало відомо, що з осені до виробництва програми «Вікна-Новини» на СТБ залучені двоє громадян Росії - Євгеній Баламутенко і Георгій Андронніков, які займаються покращенням якості новинного телепродукту СТБ.

 

Моніторинг новин за цей час дійсно засвідчив певні зміни в новинах: спецвідбивки, більше включень, більше журналістів у кадрі, більше ексклюзивів. Однак, за словами джерел на каналі, з початком російсько-українського протистояння російські консультанти стали активно втручатися в зміст новин. А саме «радити», що не можна терористів називати терористами тощо.

 

У відповіді на запит «Детектор медіа», чи дійсно такі громадяни працюють у новинах СТБ, прес-служба телеканалу відповіла, що Євгеній Баламутенко працює заступником директора Департаменту зі стратегічного розвитку інформаційного мовлення, а з Георгієм Андронніковим телеканал наразі веде переговори щодо співпраці.

 

Георгій Андронніков два роки тому звільнився з російського телеканалу НТВ, де працював заступником керівника дирекції праймового мовлення.

 

На СТБ вже не вперше запрошують російських телевізійників до виробництва новин. 1 травня 2011 року департамент інформаційно-аналітичного мовлення СТБ очолив Михайло Єрмолаєв, а через рік залишив цю посаду.

 

«Детектор медіа» звернулася із запитом і до інших телеканалів із запитанням, чи працюють у їхніх новинах громадяни Росії.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY