detector.media
24.04.2014 18:25
Шеф-редактор ТСН Тетяна Пушнова розповіла про особливості роботи журналістів під час кризи
Шеф-редактор ТСН Тетяна Пушнова розповіла про особливості роботи журналістів під час кризи

24 квітня в рамках конкурсу професійної журналістики «Честь професії» відбулась конференція, присвячена питанню «Журналістики в кризові часи». Від шеф-редактора «Телевізійної служби новин» Тетяни Пушнової учасники конференції дізналися, як ТСН вибудовує свою редакційну політику і з чим стикнулася під час висвітлення кризової ситуації в країні останніх місяців, повідомляє прес-служба каналу.

 

«Війна, кризовий стан - це рушій прогресу, як би цинічно це не звучало. У журналістській спільноті - це ще й виклик професійності. За ці складні для країни півроку ми навчилися поєднувати непоєднуване - розповідати правду і не сіяти паніку, бути об‘єктивними, залишаючись при цьому людьми і громадянами своєї країни. Ми навчилися таким простим і навіть побутовим, як тепер здається, речам - носити бронежилет, розрізняти види зброї, робити прямі включення на повному ходу автомобіля, переїжджаючи з однієї гарячої точки в іншу. Наші оператори освоїли «мистецтво» зйомок на мобільні телефони, а журналісти дають рекомендації колегам «як витримати 6-годинний допит ФСБ і не з‘їхати з глузду». Ми чи не щодня уточнюємо свій словник - диверсанти чи «зелені чоловічки», сепаратисти чи проросійські активісти, бойовики чи терористи, біженці чи втікачі, окупація чи анексія... Ми вчимося на ходу - як, дотримуючись етичних норм, розповісти про катування горлівського депутата Рибака. Як розповідати про антитерористичну операцію і не видавати військових таємниць. Нам ще багато чого ще треба навчитися. Але навіть і про той досвід останніх шести місяців нам вже можна писати підручники» - розповіла пані Пушнова.

 

Питання якісної журналістики та дотримання стандартів під час кризи перед учасниками конференції обговорювали директор Мережі етичної журналістики та колишній редактор The Guardian Ейден Уайт, шеф-редактор ТСН Тетяна Пушнова, директор телеканалу «24» Роман Андрейко, гендиректор «Інтерфакс Україна» Олександр Мартиненко та шеф-редактор LB.ua Соня Кошкіна.

 

Детальніше про конференцію читайте згодом на «Детектор медіа».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY