detector.media
24.04.2014 18:16
Редактори сайту «Майдан» вимагають видворити з України іноземних пропагандистів, які вдають із себе журналістів
Редактори сайту «Майдан» вимагають видворити з України іноземних пропагандистів, які вдають із себе журналістів

Редактори сайту «Майдан» заявляють, що рішуче заперечують проти роботи в Україні іноземних пропагандистів, які вдають з себе журналістів, а натомість ведуть інформаційну війну, дискредитуючи професію. Про це йдеться на сайті «Майдан».

 

Автори заяви закликали Уряд запровадити моніторинг роботи іноземних громадян, які називають себе журналістами, і видворяти з України тих, хто використовує маніпулятивні формулювання у висвітленні подій в Україні.

 

Автори звернення наводять приклади маніпуляцій: штучне конструювання реальності шляхом іменування речей не своїми іменами, а вигідними для відповідної пропаганди назвами. Наприклад, називають «мером» самопроголошеного мера, «активістами» сепаратистів тощо.

 

Підписанти заяви готові допомогти в здійсненні моніторингу і пропонують відкрити спеціальну електрону адресу, на яку громадяни могли б надавати відповідним державним службам інформацію про конкретних іноземців та іноземні ЗМІ, що допускають пропагандистські прийоми при поданні інформації разом з посиланнями на їхні конкретні матеріали, що містять явну пропаганду.

 

Звернення підписали редактори сайту «Майдан»: Наталія Зубар, голова правління ІЦ «Майдан Моніторинг», журналіст, член НМПУ, Харків; Альона Соколинська, журналіст, газета «День», Харків; Ярослав Сватко, журналіст, член НСЖУ, Львів.

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY