detector.media
24.04.2014 16:57
Пішов з життя класик польської літератури Тадеуш Ружевич
Пішов з життя класик польської літератури Тадеуш Ружевич

Сьогодні у м.Вроцлаві (Польща) на 93 -му році життя помер один з найбільш виданих польських письменників, поеті і драматург, класик польської літератури Тадеуш Ружевич. Про смерть літератора повідомляє польське видання Gazeta Wyborcza.

 

Тадеуш Ружевич народився в 1921 році. Його два брати Януш і Станіслав згодом також пов'язали своє життя з мистецтвом.

 

Творчу кар'єру майбутній класик почав у 17 років, опублікувавши перші замітки під керівництвом брата Януша, поета, що був страчений нацистами у 1944 році. Під час Другої світової війни Тадеуш Ружевич, що був учасником руху опору Армія Крайова, нелегально видав свою першу книгу «Лісова луна».

 

Після закінчення війни почав вивчати історію мистецтв і паралельно пробувати свої сили в поезії. У 1947 році світ побачив збірник його віршів «Неспокій».

 

У 1960 році Тадеуш Ружевич вперше видав п'єсу, і далі став відомий у світі саме як драматург. Наразі в польських і зарубіжних театрах йде безліч постановок за його творами.  Тадеуш Ружевич відомий також тим, що створив власний «драматургічний алфавіт».

 

Зібрання творів письменника складають романи, кілька десятків поетичних збірок і п'єс. Тадеуш Ружевич за життя удостоївся безлічі державних і міжнародних нагород , а також звань доктора декількох університетів у Польщі і члена трьох академій мистецтв у Німеччині.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY