detector.media
22.04.2014 15:09
«Майдан» Сергія Лозниці покажуть поза конкурсом на Одеському кінофестивалі
«Майдан» Сергія Лозниці покажуть поза конкурсом на Одеському кінофестивалі

Документальний фільм режисера українського походження Сергія Лозниці «Майдан», знятий у лютому-березні 2014 року на Майдані Незалежності в Києві, буде показаний у позаконкурсній програмі 5-го Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ), який відбудеться 11-19 липня. Про це повідомляє «Укрінформ».

 

Докуфільм «Майдан» буде представлено у рамках нової позаконкурсної програми Одеського МКФ-2014 Way to Freedom («Шлях до свободи»), до якої увійдуть фільми про роль громадянського суспільства.

 

Аби зняти документальний фільм про протести у Києві у грудні 2013-лютому 2014 режисер Сергій Лозниця перервав роботу над проектом про трагедію Бабиного Яру, зйомки якого були заплановані на літо 2014 року.

 

За словами митця, «Майдан» знятий без фінансування і за наявності лише камери і з залученням звукорежисера.

 

Окрім презентації своєї документальної стрічки, Сергій Лозниця візьме участь у 5-му ОМКФ як член жюрі Міжнародної конкурсної програми.

 

Нагадаємо, світова прем'єра докуфільму «Майдан», робота над яким перебуває у стадії завершення, відбудеться у травні на 67-му Каннському кінофестивалі у рамках секції «Спеціальний показ». Про це йдеться в програмі фестивалю, оприлюдненій 17 квітня.

 

Сергій Лозниця - український режисер документального та ігрового кіно, який проживає у Німеччині. У 2010 році його повнометражний ігровий дебют «Щастя моє» став першим в історії українським художнім фільмом, що брав участь в основному конкурсі Каннського МКФ. Друга участь митця у конкурсній програмі Канн з фільмом «У тумані» (2012) принесла йому приз Міжнародної федерації кінопреси ФИПРЕССИ. У цьому ж році він був визнаний кращим фільмом на ОМКФ.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY