detector.media
22.04.2014 10:41
НМПУ закликає солідарно впливати на викрадачів журналістів у Слов’янську
НМПУ закликає солідарно впливати на викрадачів журналістів у Слов’янську

Незалежна медіапрофспілка України (НМПУ) закликає колег солідарно висвітлювати викрадення журналістів у місті Слов`янську Донецької області. Про це йдеться у прес-релізі НМПУ.

 

Останніми днями у Слов`янську самопроголошена влада незаконно затримала п'ятьох журналістів: двох  італійських  - Поля Гого і Коссімо Аттанасіо,  білоруського кореспондента газети «Новий час» Дмитра Галка, ще раніше - українців Ірму Крат і Сергія Лефтера, йдеться у зверненні НМПУ.

 

«Практика показує, що лише солідарне висвітлення цієї теми, наголос на відповідальності за цей злочин, може примусити ініціаторів цього дійства відмовитися від нього», - наголошують у медіапрофспілці.

 

НМПУ повідомила, що вона намагається наразі знайти можливості міжнародного впливу, але проблема в тому, що самопроголошена влада у Слов'янську не включена в жодні міжнародні процеси і ефективність таких дій може бути мінімальною.

 

Нагадаємо, за час незаконного захоплення влади у Слов'янську проросійські сепаратисти взяли в полон п'ятьох журналістів. Зокрема, 21 квітня були затримані двоє італійських журналістів Поль Гого і Коссімо Аттанасіо, а також білоруський кореспондент газети «Новий час» Дмитро Галко, які вели зйомку в місті. У них відібрали документи, гроші та фототехніку. Пізніше у соцмережах з'явилася інформація, що сепаратисти відпустили іноземних журналістів.

 

Напередодні сепаратисти викрали й досі утримують журналістку Ірму Крат. Крім того, у Слов'янську утримують викраденого журналіста Сергія Лефтера, який раніше працював на Першому національному».

 

Служба зв`язків з громадьскістю ГУМВС України в Донецькій області  повідомляє, що правоохоронці не виявили жодних свідків, які підтверджують факти викрадення, також немає і відомостей про перебування перелічених журналістів у Слов'янську.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», українські та польські журналісти, представники громадськості звернулися до світової та європейської спільноти, зокрема, до Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) та інших міжнародних організацій з проханням відреагувати на викрадення журналіста Сергія Лефтера.

 

Підписати звернення можна, надіславши свої дані на адресу freelefter@gmail.com . Список оновлюється.

 

Організація з безпеки і співпраці в Європі також закликала негайно звільнити всіх заручників у Слов'янську Донецької області.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY