detector.media
18.04.2014 16:06
Під час зачистки в Чутовому силовики вигнали журналіста «Обозревателя»

12 квітня під час зачистки в селищі Чутовому, що на межі Полтавської та Харківської областей, силовики перешкоджали роботі кореспондента «Обозревателя» та Newsru.ua Родіона Шовкошитного. Про це з посиланням на дані журналіста повідомляє Інститут масової інформації.

 

За словами пана Шовкошитного, до Чутового він приїхав, коли дізнався, що там затримали активістів. Він підійшов до міліціонерів, показавши журналістське посвідчення, і попросив розповісти, що відбувається, проте силовики «відразу почали поводити себе агресивно».

 

«Один із них мене відштовхнув, причому сказав: "Пішов геть звідси!". Він був без погонів, якихось розпізнавальних знаків, але видно було, що в нього екіпірування міліцейське», - уточнив журналіст. При цьому, каже Родіон Шовкошитний, коли він просив силовика представитися і пояснити, чого той штурхається, той послав його в нецензурній формі.

 

Почувши їхню розмову, ще один чоловік у чорній уніформі штовхнув журналіста в груди зі словами: «Пішов геть звідси. Тобі що - незрозуміло сказано». Відповідаючи на прохання кореспондента, який продемонстрував своє посвідчення, представитися, чоловік додав: «Я тобі його (посвідчення. - ТК) зараз на лоба приб'ю».

 

Спочатку міліціонер забрав посвідчення у Родіона Шовкошитного, однак згодом повернув його.

 

За словами журналіста, залагодити ситуацію допоміг депутат від «Свободи» Юрій Бублик, який покликав журналіста і розповів, що там відбувається.

 

Як писала «Детектор медіа», 12 грудня в Чутовому відбувалося масове побиття та пограбування людей силовиками. Очевидці подій, зокрема, підприємець Михайло Дугін, стверджують, що люди в уніформі масово зупиняли авто та затримували чоловіків, яких вважали підозрілими.

 

На сайті МВС України повідомлялося, що правоохоронці зупинили чотири мікроавтобуси та вісім автомобілів з «переважно молодими чоловіками». «Колона рухалася в напрямку Харкова. Під час огляду транспортних засобів у більшості пасажирів при собі були виявлені предмети і засоби, які могли б бути використані для агресивних дій в умовах масових акцій: ящики з "коктейлями Молотова", велика кількість вибухових пакетів, піки, палиці, щити, біти, каски, ножі, інша холодна зброя», - йдеться в повідомленні міліції.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY