detector.media
14.04.2014 14:44
«1+1» запустив сайт, що «робитиме новини добрішими»
«1+1» запустив сайт, що «робитиме новини добрішими»

Канал «1+1» запустив сайт проекту «Студії Квартал-95» «Чистоnews», що замінюватиме в новинах з будь-якого сайту слова з негативним значенням на дотепні відповідники. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Щоб зробити новину добрішою, тобто випрати її, користувачі мають зайти на сайт «Чистоnews» та ввести url-адресу сторінку повідомлення.

 

«Цей сайт - справжня пральня новин, де будь-яке повідомлення стає іншим, смішнішим. Користувач вводить url-адресу і сайт автоматично «відпирає» її. Він заміняє ключові слова на дотепні відповідники: агресія - братська любов, грошова застава - гроші на вітер, деескалація конфлікту - роздача цукерок, зловмисники - редиски,виборча кампанія - обіцянки-цацянки», - йдеться в описі сайту.

 

Директор з маркетингу каналу «1+1» Назар Панчишин розповів, що новостворений сайт дасть можливість користувачам зробити з новинами те саме, що «Чистоnews» робить в ефірі - «відіпрати» їх».

 

«Останні 4 місяці вся країна вдень і вночі спостерігала за новинами. Вони були в основному не дуже хорошими, і люди перебували у постійній напрузі. При цьому українці не тільки дивилися телевізор - ще активніше вони читали новини в інтернеті, де коментували, перепощували і самі створювали новини. За допомогою репостів, коментів, шерів і лайків новини обсмоктувалися і «затиралися до дірок». Ми вирішили дати можливість інтернет-користувачам зробити з новинами те саме, що «Чистоnews» робить в ефірі», - сказав пан Панчишин.

 

Нагадаємо, прем'єрний випуск програми добрих новин «Чистоnews» вийшов на «1+1» 31 березня, програма виходить в ефір з понеділка по четвер о 20.55. «Чистоnews» є проектом команди «Квартал 95» і раніше був однією з рубрик програми «Вечірній Київ».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY