detector.media
10.04.2014 21:29
«Россия 1» і НТВ показали одного і того ж чоловіка прихильником «Правого сектору» та федералізації

Російські канали «Россия 1» і НТВ у своїх новинах про сутички у Миколаєві 7 квітня згадали у своїх сюжетах про Андрія Петкова, якого на «Россия 1» журналісти назвали прихильником федералізації та учасником мирного мітингу, а на НТВ - жителем Німеччини, який фінансував 50 бійців і виступав за «Правий сектор». Про це йдеться у сюжетах цих каналів, оприлюднених на YouTube.

 

Сюжет про події у Миколаєві журналісти «Россия 1» почали історією про побиття  на акції пана Петкова, який нібито прийшов на мирний мітинг показати своє невдоволення теперішньою владою.

 

«40-річний Андрій Петков не зможе ходити ще півроку. Зараз він  готується до операції. 7 квітня Андрій як і завжди прийшов на центральну площу відкрито заявити, що він не задоволений теперішньою владою. Але на мирний протест неочікувана напали радикали,які влаштували справжнє побоїще», - йдеться у сюжеті каналу.

 

На НТВ пана Петкова назвали громадянином Німеччини, який приїхав в Україну, щоб підготувати до силових акцій групу із 50 людей.

 

«Я привіз для Майдану гроші, 500 тисяч євро. Я замовив 50 комплектів обмундирування», - говорить пан Петков журналістам НТВ.

 

Поки НТВ показував своїм глядачам побитого героя сюжету та кадри із Миколаєва, ведучий розповів, що Андрій Петков виступав за «Правий сектор».

 

«Гість із-за кордону готував до силових акції групу із 50 людей. Всі учасники цієї групи - жителі західної Європи. Платив він їм особисто якраз перед виходом на «сцену театру бойових дій». Проте він сам являється лише ланкою в складній фінансовій схемі. Людина, яка зараз знаходиться в лікарні під охороною виступала на стороні «Правого сектору», основна ціль його групи - покалічити якомога більше мирних мітингувальників, щоб вони  не змогли продовжувати свої акції»,  - розповів ведучий НТВ.

 

Цікаво, що після цього сюжету на НТВ вийшло інтерв'ю пана Петкова, у якому він пояснив, що справді є жителем Німеччини і приїхав в Україну допомогти Майдану. За словами пана Петкова, він не виступав ні за «Правий сектор», ні за прихильників федералізації, а приїхав допомогти як лікар.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY