detector.media
10.04.2014 10:46
Держкомтелерадіо звільнив гендиректора Луганської ОДТРК Родіона Мірошника
Держкомтелерадіо звільнив гендиректора Луганської ОДТРК Родіона Мірошника

Державний комітет телебачення і радіомовлення звільнив Родіона Мірошника з посади генерального директора Луганської обласної державної телерадіокомпанії та достроково розірвав з ним контракт. Про це «Детектор медіа» повідомив голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

 

«Учора, 9 квітня, був підписаний наказ. Родіон був у Києві, він ознайомлений з наказом. Контракт розірвано у зв'язку з постійним недотриманням балансу в інформаційних випусках Луганського обласного телебачення - було проведено відповідний моніторинг», - розповів пан Наливайко.

 

Зі слів пана Наливайка, за кілька днів до звільнення попереднього керівництва Держкомтелерадіо з Родіоном Мірошником було продовжено на п'ять років контракт без конкурсу. «У нас новий підхід - жоден керівник ОДТРК не буде призначений на посаду без відкритого конкурсу із залученням медіаспільноти. Ми сьогодні оголосимо конкурс на вакантну посаду гендиректора Луганської ОТРК, він буде висвітлюватися в ЗМІ. За законом ми маємо 30 днів на його проведення, на прийом заявок від кандидатів, а потім ми їх зберемо і в присутності ЗМІ виберемо переможця конкурсу. Участь у конкурсі можуть брати всі охочі, у тому числі й Родіон Мірошник», - розповів голова Держкомтелерадіо.

 

Виконувачем обов'язків гендиректора Луганської ОДТРК призначений Віталій Гаркуша, перший заступник гендиректора.

 

Щодо кадрових змін в інших ОДТРК, пан Наливайко повідомив, що 9 квітня відбулися співбесіди з претендентами на посади гендиректорів Миколаївської і Сумської ОДТРК, де є вакансії. Сьогодні, 10 квітня, Держкомтелерадіо планує оголосити конкурс на ці вакантні посади. Днями там також будуть призначені виконувачі обов'язків гендиректорів.

 

Нагадаємо, Родіон Мірошник керував Луганською ОДТРК двічі- із жовтня 2006 року до квітня 2010 року, а потім з жовтня 2011 року дотепер. До цього у 2005-2006 роках він був керівником прес-служби голови Луганської ОДА Олександра Єфремова та прес-секретарем народного депутата і прем'єр-міністра Віктора Януковича. З квітня 2010 року по осінь 2011-го був заступником голови Луганської облдержадміністрації, тимчасом як Луганською ОДТРК керував Віталій Гаркуша. Пан Мірошник нині також є депутатом Луганської облради.

 

Як писала «Дуся», пана Мірошника звинувачували в «телевізійній корупції» через непрозору систему відносин між ОДТРК і приватними структурами РТС і ЗАТ «ЛОТ». Крім того, в минулому на нього подавали до суду за українофобські висловлювання.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY