detector.media
09.04.2014 22:38
Представник ОБСЄ Дуня Міятович висловила стурбованість небезпекою для журналістів на Сході України
Представник ОБСЄ Дуня Міятович висловила стурбованість небезпекою для журналістів на Сході України

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятовіч висловила стурбованість погіршенням становища зі свободою ЗМІ в східних областях України, особливо питанням безпеки журналістів. Відповідну заяву вона поширила 8 квітня.

 

«І знову журналісти стали одним із головних об'єктів насильства в Україні, - сказала пані Міятовіч. - Я закликаю владу вжити рішучих і енергійних кроків, щоби зупинити загрози медіаспільноті».

 

«Не можна миритися зі спробами змусити мовчати представників ЗМІ, а виконавців треба покарати, - сказала пані Мітовіч. - Правоохоронні органи повинні зробити все можливе для гарантування безпечних умов праці журналістів і запобігання нападам на редакції».

 

Як нагадує представник ОБСЄ, 7 квітня група протестувальників увірвалася до офісу харківського телеканалу АТН, захопивши і знищивши техніку і залякуючи журналістів. Того ж дня були здійснені спроби захопити штурмом будівлі Донецької обласної державної телерадіокомпанії та Харківського радіотелевізійного передавального центру. А в Луганську було вчинено напад на телеканал «Ірта».

 

Увечері 9 квітня у Міністерстві внутрішніх справ заявили, що «працівниками харківської міліції встановлений і затриманий організатор нападу на телекомпанію АТН».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY