detector.media
09.04.2014 16:01
У Криму не буде «автоматичного» переходу членів НСЖУ до Союзу журналістів Росії
У Криму не буде «автоматичного» переходу членів НСЖУ до Союзу журналістів Росії

Національна спілка журналістів України та Союз журналістів Росії домовилися об'єднати зусилля в допомозі журналістам, які проживають чи працюють у Криму Таке рішення було прийнято 8 квітня в ході зустрічі секретаря СЖР, віце-президента Європейської федерації журналістів Надії Ажгіхіної з першим секретарем Національної спілки журналістів України Сергієм Томіленком. Про це йдеться в повідомленні НСЖУ.

 

На сьогоднішній день до Союзу журналістів Росії звернулися дві ініціативні групи журналістів із Севастополя (представник - Сергій Горбачов) та Сімферополя (представник - Людмила Хорошилова) з проханням прийняти їх до Союзу.

 

«У Статуті СЖР прописана процедура прийому в члени Союзу, його здійснює територіальна організація, рішення про створення такої організації приймає секретаріат, процедура одна для всіх. Звісно, ситуація для нас нова. Але ми будемо виходити з інтересів журналістів перш за все, це наше головне завдання. Якщо СЖР зможе підтримати колег у Криму, ми будемо раді. Але будемо діяти чітко за нашим Статутом і всі питання, що виникають, будемо розглядати спільно з НСЖУ. Ні про який «автоматичний» перехід членів НСЖУ до СЖР не може бути й мови в принципі. Наше завдання - не допустити не тільки конфлікту, а й натяку на конфлікт», - сказала Надія Ажгіхіна.

 

В. о. голови НСЖУ Сергій Томіленко наголосив на важливості співпраці професійних організацій у період загострення політичної ситуації. «Наші організації виступають проти будь-якої політизації журналістської діяльності і наголошують на тому, що перш за все варто пам'ятати про журналістську солідарність та етику», - зазначив пан Томіленко.

 

У зустрічах з питань співпраці між найбільшими журналістськими об'єднаннями Росії та України, які пройшли у Києві у вівторок 8 квітня, брали участь також секретар СЖР Тимур Шафір, український медіа-експерт Діана Дуцик та голова Державного комітету з питань телебачення і радіомовлення України Олег Наливайко, який донедавна очолював НСЖУ.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY