detector.media
04.04.2014 16:02
Віктор Зубрицький підтверджує керівництво медіахолдингом «Контакт», але заперечує координацію «тітушок»
Віктор Зубрицький підтверджує керівництво медіахолдингом «Контакт», але заперечує координацію «тітушок»

Віктор Зубрицький, якого міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав помічником екс-міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка в дискредитаційній кампанії Євромайдану та координатором «тітушок», підтверджує, що він є керівником медіахолдингу «Контакт», і заявляє, що це єдина достовірна інформація з усього сказаного міністром Аваковим. Про це йдеться у заяві пана Зубрицького, яка надійшла на адресу «Детектор медіа».

 

Пан Зубрицький пише, що протягом 2012-2013 років (загальний період 1 рік і 2 місяці) він був режисером, продюсером, редактором, журналістом, автором понад 70 фільмів, телепрограм і телесюжетів, які виходили на центральних каналах і мають велику кількість переглядів на YouTube. Проте він не вказує назв цих фільмів і телепрограми, а також каналів, на яких вони виходили.

 

«Мої фільми виходили під різними брендами, але журналісти розуміють, що кожний сюжет чи розслідування - це «дітище». Мої фільми показували абсолютну правду, оскільки я дуже ревно ставлюся до дотримання балансу, можливості «другої сторони» відповісти на розслідування. Тим не менш фігурантам фільмів вони ДУЖЕ не подобалися», - пише пан Зубрицький.

 

«Тут треба відзначити окремо слова Арсена Борисовича про те, що я «виготовляв матеріали компрометуючих роликів». Якщо якийсь із «роликів» необ'єктивно подає інформацію або використовував брехню, наклеп - то де рішення судів чи хоча б подані позови? Повторюся: всі фільми та сюжети абсолютно правдиві та засновані тільки на фактах і перевіреній інформації. Ось ця журналістська та інша моя медійна діяльність, що не дає спокою «новій владі», у першу чергу і привела мене раптово, зі слів міністра - до речі, 118-го зі списку найбагатших людей України - до нібито мого «координування» Антимайдану», - пише пан Зубрицький.

 

Пан Зубрицький також стверджує, що навколо медійних активів, з якими він працював і які подають об'єктивну інформацію, «згущуються хмари». «Весь тиждень надіслані через різних знайомих дрібні «представники» «нової влади» намагаються запропонувати дуже недорого переоформити пов'язані зі мною, створені в тому числі з моєю активною участю медіаактиви», - заявляє він, не уточнюючи, втім, назв медіаактивів.

 

Пан Зубрицький припускає, що прес-конференція з посилом щодо нього і подальші сплановані дії мають на меті змусити ЗМІ до «оспівування нового режиму» чи переоформлення права власності.

 

Пан Зубрицький підтверджує, що мав численні контакти з медійниками, але пояснює це тим, що цього потребує створення медіаактивів, форматів, технологій, медіапродуктів, продюсування, журналістська діяльність і розслідування.

 

Щодо оприлюдненої МВС схеми його контактів, пан Зубрицький каже, що на ній вказано не всі його контакти. Він заперечує, що давав якісь вказівки цим людям. «Ніким я не керував, усі контакти засновані на інтерв'ю, проблемах людей, отриманні інформації», - стверджує він.

 

 

 

 

Пан Зубрицький також заперечує, що він нібито керував «тітушками».

 

«Детектор медіа» надіслала пану Зубрицькому уточнюючі запитання з проханням назвати медійні продукти, які він створював, та медійні активи, до яких має стосунок. Також ми попросили пана Зубрицького уточнити, чи правда, що він є чоловіком співвласниці телеканалу «112-Україна» Ольги Зубрицької, та чи відповідає дійсності інформація МВС про його арешт за підозрою в організації замаху на власницю заводу «Фармак» Філю Жебрівську.

 

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков стверджує, що Віктор Зубрицький координував дискредитаційну кампанію Євромайдану: «Інформація готувалася за замовленням Зубрицького, потім схвалювалась Захарченком і після цього виходила в ефір». За його словами, в цей час пан Зубрицький контактував з низкою «дуже відомих в медійних колах осіб».

 

Також пан Зубрицький, за словами пана Авакова, координував «тітушок». «Він по суті здійснював весь зв'язок і всю координацію дій "тітушок", відповідних банд, які асистували органам внутрішніх справ у репресивних діях проти протестувальників на той час», - повідомив Арсен Аваков.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY