detector.media
03.04.2014 18:04
Харківський університет звинувачує НТВ у брехні про звільнення професора за російську мову
Харківський університет звинувачує НТВ у брехні про звільнення професора за російську мову

Харківський національний інститут ім. Каразіна звинувачує російський канал НТВ у викривленні інформації. Про це повідомляє  RobinzonTV

 

1 квітня російський телеканал НТВ поширив сюжет, героєм якого виступає колишній професор університету Олександр Міхільов. У ньому йде мова про те, що професора звільнили через незгоду читати лекції з російської українською мовою.

 

«Доктор філологічних наук на абсолютно абсурдні розпорядження керівництва читати лекції з російської мови і літератури українською відповів відмовою. За цим пішло негайне звільнення. Ідеологічні погляди викладача раптом не влаштували декана факультету. Нібито при сьогоднішній політичній ситуації говорити, вчити і навіть думати російською мовою є зрадою», - сказано в сюжеті.

 

Університет з цього приводу поширив заяву, в якій назвав сюжет «типовим зразком помилковою і спотвореної інформації, яку застосовують російські ЗМІ в інформаційній війні проти України».

 

Зокрема, у заяві йдеться про те, що «розпоряджень керівництва «читати лекції з російської мови і літератури українською» ніколи не існувало, не існує і не може існувати». Професор Олександр Міхільов працював на кафедрі історії зарубіжної літератури і класичної філології і не викладав ні російську літературу, ні російську мову.

 

«Оскільки Міхільов в порушення трудового законодавства уклав контракт з іншим вузом, йому запропонували визначитися з місцем роботи , і він написав заяву про звільнення з 1 листопада 2013 року, тобто стосунку до сьогоднішньої політичної ситуації це звільнення не може мати. Міхільов завжди свої лекції читав російською мовою», - зазначає видання.

 

Також універстет спростовує інформацію, про те, що у аспірантів після звільнення професора виникли проблеми  із закінченням навчання.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY