detector.media
03.04.2014 16:03
Президент Грібаускайте позбавила Дмитра Кисельова державної нагороди Литви
Президент Грібаускайте позбавила Дмитра Кисельова державної нагороди Литви

Російський ведучий Дмитро Кисельов, який опинився в чорних списках США та Європейського Союзу після агресії Росії проти Криму, позбувся литовської державної нагороди. Таке рішення прийняла президент Литви Даля Грібаускайте, пише Delfi.lt.

 

«Президент Даля Грібаускайте, керуючись Конституцією і 1 частиною 18 статті Закону про державні нагороди, підписала декрет, яким викреслила Дмитра Кисельова зі списку нагороджених за те, що він зганьбив честь нагороди», - повідомляє президентська адміністрація.

 

З приводу позбавлення Дмитра Кисельова нагороди до президента звернувся віце-спікер Сейму, ліберал Пятрас Ауштрявічюс.

 

Російський ведучий-пропагандист знаменитий своїми висловлюваннями про Захід, сусідів Росії - членів НАТО і непереможну силу Кремля. Останнім часом найголосніше звучали його заяви про те , що тільки Росія може перетворити Сполучені Штати в «радіоактивний попіл».

 

Дмитро Кисельов був нагороджений медаллю в пам'ять про події 13 січня 1994 року декретом президента Литви Альгірдаса Бразаускаса. Тоді пан Кисельов як кореспондент російської державної телекомпанії «Останкіно» в Скандинавських країнах був нагороджений разом з відомою тележурналісткою Тетяною Мітковою (НТВ), директором російського міжгалузевого науково-технічного комплексу «Хірургія ока» Святославом Федоровим.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY