detector.media
03.04.2014 11:15
Нацбанк переконує, що в умовах фінансової кризи знайде гроші на канал БТБ
Нацбанк переконує, що в умовах фінансової кризи знайде гроші на канал  БТБ

Нове керівництво Нацбанку обґрунтувало подальше існування та фінансування ТОВ «Банківського телебачення» (канал Національного банку України - БТБ) необхідністю висвітлення діяльності НБУ. Про це йдеться у відповіді голови Національного банку України Степана Кубіва на звернення народного депутата Миколи Томенка щодо доцільності існування та фінансування «Банківського телебачення». Про це йдеться на сайті нардепа.

 

Водночас у  відповіді Нацбанку зазначено, що стосовно каналу БТБ впроваджено «ряд заходів щодо економії, оптимізації та скорочення витрат».

 

Нагадаємо, Микола Томенко звернувся до голови Національного банку України Степана Кубіва з проханням переглянути доцільність існування та фінансування ТОВ «Банківське телебачення» з державного бюджету України.

 

Микола Томенко звертав увагу на те, що у 2011 році було створено ТОВ «Банківське телебачення», до статутного капіталу якої внесено 10 млн грн, які потім були збільшені до 150 млн грн. З того часу на оснащення та функціонування телеканалу коштом Національного банку України було проведено тендери на 117,97 млн грн. З них на обладнання було витрачено 73,41 млн грн, на транспортні засоби - 1,98 млн грн, ще 11 млн 899 тис. 444 грн у 2012 році - на послуги супутника і «Зеонбуду».

 

Зважаючи на такі витрати в час непростої фінансово-економічної ситуації в країні,  Томенко просив переглянути доцільність існування та фінансування БТБ з держбюджету.

 

У липні 2011 року «Банківське телебачення» отримало супутникову ліцензію, у серпні - ефірну цифрову в загальнонаціональному мультиплексі МХ-5 з правому мовити у форматі високої чіткості HD.

 

У квітні 2012 року «Банк-TV» відкоригував програмну концепцію, зменшивши кількість інформаційно-аналітичних програм і додавши три години реклами на добу. У квітні ж головним продюсером каналу стала Людмила Обертинська.

 

У травні Нацбанк за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Комтел системи мовлення» на постачання радіо і телепередавальної апаратури для свого каналу та послуги з її налаштування на суму 71,33 млн грн.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY