detector.media
01.04.2014 17:45
Микола Томенко готовий віддати Комітет свободи слова опозиції
Микола Томенко готовий віддати Комітет свободи слова опозиції

Голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко готовий звільнити свою посаду на користь опозиції у разі, коли та буде відповідно оформлена і буде здійснена реструктуризація в парламенті.  Про це він заявив  1 квітня під час прес-конференції, присвяченій подальшому вдосконаленню інформаційного законодавства та забезпечення права на інформацію у зв'язку з ухваленням законопроекту №0947, йдеться на  сайті нардепа.

 

Микола Томенко зауважив, що наразі у парламенті не зрозуміло,  хто представляє опозицію, і цю проблему потрібно вирішувати.

 

«Очевидно, що треба зробити два кроки: по-перше, створити парламентську опозицію, як це передбачено чинним законодавством. І, по-друге, як тільки опозиція оформиться, то, за логікою речей, ми мусили би зробити реструктуризацію в парламенті: колишня влада-теперішня опозиція мусила би відмовитись від так званих «провладних» комітетів, а нинішня коаліція - від опозиційних», - пояснив Микола Томенко.

 

Також нардеп додав, що очолюваний ним Комітет свободи слова має перейди до нового керівника із опозиції.

 

«За логікою речей, очевидно, що, скажімо, Комітет з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, Комітет з питань свободи слова та інформації, посада одного з віце-спікерів - це «квоти» опозиції. І це треба зробити, але для цього - спочатку привести структуру парламенту у відповідність до нових політичних реалій», - вважає нардеп.

 

«Детектор медіа» 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY