detector.media
28.03.2014 19:20
Ігор Шувалов оскаржить депортацію в суді – його вдруге за цей рік намагаються видворити з України
Ігор Шувалов оскаржить депортацію в суді – його вдруге за цей рік намагаються видворити з України

Російський політтехнолог Ігор Шувалов, радник колишнього глави Адміністрації президента і співвласника медіагрупи «Інтер» Сергія Льовочкіна, має намір оскаржувати в суді рішення Служби безпеки України про примусову депортацію. Він збирається подати позов уже в понеділок, 31 березня. Про це він сказав у коментарі «Детектор медіа».

 

«Співробітник Служби безпеки, який вручав мені цей документ, не зміг пояснити, чим, власне, я загрожую суверенітету України. Я хочу це почути хоча б у момент засідання суду. Тобто я хочу дізнатися, а за що. Крім того мені хочеться, щоб вони довели це в суді», - пояснив він.

 

За словами пана Шувалова, йому не вперше забороняють у перебуванні чи в'їзді до України. «Перша історія сталася 5 січня, коли голова СБУ Якименко підписав документ про заборону на в'їзд на п'ять років мені і Савіку Шустеру. Як обговорювали в інтернеті різні члени Партії регіонів - за якусь неправильну позицію щодо майдану і протестів у грудні. Це вдалося скасувати 14 січня зранку, і 14 січня в обід я спокійно прилетів до України», - розповів пан Шувалов.

 

«Сьогодні мені вручили документ, який забороняє мені в'їзд до України вже на три роки, але ні в кого немає бажання дочекатися, доки я кудись поїду, тому цей документ про примусову депортацію з України. З формулюванням, що я суперечу інтересам забезпечення національної безпеки та суверенітету України. Підписаний документ начальником департаменту захисту національної державності Дубліком А.Я. Тут стоїть строк п'ять днів (щоб покинути територію України. - ТК)», - розповів пан Шувалов.

 

 

 

 

Нагадаємо, що в СБУ обумовили своє рішення «діями громадянина РФ, які завдають шкоди національній безпеці через втручання в інформаційну сферу нашої держави та сепаратистські прояви». На це пан Шувалов нагадує, що був радником Сергія Льовочкіна з 2006 року, а в Україні перебуває з 1998 року. «Виходить, що 16 років я не втручався і не загрожував суверенітету. У січні цього року почав загрожувати якоюсь, як вони пояснювали, неправильною позицією з майдану і протестів. Це я ще можу зрозуміти. А от сьогодні я зрозуміти не можу», - каже він.

 

Ігор Шувалов входить до наглядової ради медіагрупи Group DF, до якої входить канал «Інтер». Учора, 27 березня, заступник голови секретаря Ради нацбезпеки й оборони Вікторія Сюмар у Facebook обурювалася, що «Інтер» транслював штурм Верховної Ради. «Чому до трансляції штурму Верховної Ради "Правим сектором" виявився готовим лише один телеканал - "Інтер"?», - поцікавилася вона.

 

Цей закид пану Шувалову видається дивним: «З таким же успіхом треба пред'являти претензії "Еспресо TV", "Громадському", нескінченній кількості інтернет-видань. Якщо є подія - її показують. На розмірковування, чому канал готовий щось показувати, скажу: погана та служба новин, яка не готова показувати».

 

Ігор Шувалов пояснив «Детектор медіа», як «Інтер» виявився готовим і чому він показував цей штурм: «Випуск новин "Інтера" "Подробности" - о восьмій вечора. У цей момент відбувається віче на майдані, яке ще з шостої вечора закликало йти до Ради. На майдані перебуває кореспондентка, ще одна перебуває в будівлі Верховної Ради. В інтернеті йде трансляція "Громадського" та "Еспресо TV" про те, як це відбувається. Півтори тисячі озброєних людей біля парламенту, де перебувають депутати, розбиті вікна - це подія. Редакція (Назім Бедіров і Лаврентій Малазонія) прийняла рішення, що це треба висвітлювати. А як можна бути неготовим, маючи двох кореспондентів і можливості для перегонки відео, коли йде віче?».

 

Нагадаємо, 28 березня Служба безпеки України прийняла рішення про скорочення терміну перебування та примусове видворення з України громадянина Російської Федерації, політтехнолога Ігоря Шувалова, який зобов'язаний протягом п'яти днів залишити територію України. Таке рішення в СБУ обумовили «діями громадянина РФ, які завдають шкоди національній безпеці через втручання в інформаційну сферу нашої держави та сепаратистські прояви».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY