detector.media
28.03.2014 17:53
До України не пустили російського журналіста «Голосу Америки» (ОНОВЛЕНО)
До України не пустили російського журналіста «Голосу Америки» (ОНОВЛЕНО)

Сьогодні, 28 березня, російського журналіста «Голосу Америки» Романа Ошарова не пустили в аеропорту «Бориспіль» до України. Про це сам журналіст повідомив у Facebook.

 

Наразі він перебуває в транзитній зоні аеропорту, очікуючи на виліт до Росії.

 

Офіційна причина відмови в перетині кордону - пан Ошаров не зміг підтвердити мету запланованого перебування в Україні. Про це йдеться в офіційному рішення прикордонників, фото якого виклали друзі пана Ошарова у Facebook.

 

 

Пану Ошарову сказали, що щодня Україна відмовляє 400-600 громадянам РФ у в'їзді на всіх прикордонних пунктах, пише він у Facebook.

 

У коментарі «Детектор медіа» Роман Ошаров уточнив, що приїхав у Київ не як журналіст.

 

«Я приїхав до Київа через те, що у мене тут були заплановані зустрічі, але ці зустрічі не мали прямого професійного характеру. Я журналіст, але у мене повинні були бути зустрічі з моїми колегами, знайомим. Я співпрацюю з "Новой газетой", журналом New Times, і тут є грань між журналістом та нештатним журналістом. Те, що я приїхав сюди, не робить мене не журналістом, але прямо займатись журналістською діяльністю я не планував», - розповідає журналіст.

 

Також пан Ошаров додав, що наразі перебуває у Борисполі, а завтра вдень його мають вислати до Москви.

 

Нагадаємо, 19 березня в аеропортах Донецька і Харкова прикордонники не пустили до України російських журналістів з телеканалів «Первый канал» і НТВ.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY