detector.media
26.03.2014 20:06
Колектив Центру Довженко виступив проти «кулуарного» призначення гендиректора
Колектив Центру Довженко виступив проти «кулуарного» призначення гендиректора

Колектив державного підприємства «Національний центр Олександра Довженка» вимагає від влади проведення відкритого конкурсу на вакантну посаду генерального директора. Колектив висунув до участі в такому конкурсі заступника генерального директора Івана Козленка, водночас висловивши недовіру заступнику гендиректора Світлані Коробіній. Відповідне звернення до органів влади було підтримано загальними зборами трудового колективу 21 березня, йдеться на сайті Центру Довженка.

 

«Впродовж останніх трьох років Центр Довженка під керівництвом в.о. генерального директора Федорчук В.О. з депресивної державної установи перетворився на провідного гравця в кінематографічній сфері України, здобув визнання та міжнародний авторитет, став одним із основних промоутерів українського кіномистецтва. В ці роки Центр відновив виробничу базу, поновив науково-дослідну та видавничу роботу: вперше раніше дотаційній кіноархівний відділ Центру показав дохід. Цим нашим завоюванням тепер загрожує небезпека», - йдеться у зверненні трудового колективу до в. о. президента України Олександра Турчинова.

 

«Колектив Центру поділяє занепокоєність заступника генерального директора - Директора кіноархіву Національного центру О. Довженка Козленка І.В. щодо непрозорості процедури призначення генерального директора Центру, висловлену ним у відкритому листі до Міністра культури України Нищука Є.М.», - йдеться у зверненні.

 

Під час зборів трудового колективу 21 березня заступник генерального директора з оренди та розвитку Світлана Коробіна повідомила колектив про початок процедури призначення її на посаду генерального директора. «Така процедура, що розпочалася без суспільного обговорення, представлення концепції розвитку та стратегії управління Центром, суперечить не тільки принципам відкритості громадянського суспільства, але й міжнародним зобов'язанням, дотримання яких Центр взяв на себе з підписанням Етичного кодексу Міжнародної федерації кіноархівів (FIAF), приєднуючись до неї в якості дійсного члена в 2007 році», - вважає колектив Центру Довженка.

 

Колектив Центру Довженка виступає проти «практики кулуарних і політичних призначень на керівні посади».

 

Одностайним голосуванням колектив Центру Довженка прийняв рішення домагатися проведення відкритого конкурсу на вакантну посаду генерального директора ДП «Національний центр Олександра Довженка» відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 09.10.2013 р. № 818 з залученням незалежної експертної комісії, що дозволить обрати найбільш фахового та компетентного кандидата на цю посаду.

 

Кандидат на посаду очільника Центру Довженка, на думку трудового колективу, має відповідати таким вимогам:

- професійність та компетентність,

- авторитет у міжнародних кіноколах,

- вільне володіння іноземними мовами,

- досвід роботи на профільних керівних посадах з позитивними показниками,

- готовність до реформування підприємства відповідно до сучасних вимог галузі.

 

Він має публічно представити стратегію розвитку підприємства на ближчу та віддалену перспективи, а органи влади гарантувати йому імунітет та сприяння в упроваджені такої концепції.

 

З трьох запропонованих кандидатур (діючий керівник Вікторія Федорчук, заступники генерального директора Світлана Коробіна та Іван Козленко) шляхом голосування колектив висунув до участі в такому відкритому конкурсі заступника генерального директора Івана Козленка, водночас висловивши недовіру заступнику гендиректора Світлані Коробіній.

 

«На користь Козленка І.В., крім високих професійних характеристик та позитивного міжнародного іміджу, свідчить те, що він єдина особа, зарахована до кадрового резерву керівників Центру», - йдеться у зверненні.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY