detector.media
26.03.2014 18:23
Сайти Рівненської ОДТРК, які атакував «Кіберберкут», відновили роботу
Сайти Рівненської ОДТРК, які атакував «Кіберберкут», відновили роботу

Інтернет-ресурси Рівненської ОДТРК (РТБ), які минулого тижня зазнали хакерських атак так званого «Кіберберкуту», знову працюють. Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

 

Інтернет-ресурси rtb.rv.ua та rivne.fm Рівненської обласної державної телерадіокомпанії повністю відновили свою роботу 26 березня. На сайтах можна переглянути програми і сюжети новин ОДТРК. Увесь відеоконтент, який транслювався на ОДТРК під час вимушеної перерви, тепер розміщено на інтернет-сторінці rtb.rv.ua.

 

Держкомтелерадіо інформує, що впродовж останніх тижнів через хакерські атаки було паралізовано чимало вітчизняних сайтів ЗМІ, громадських організацій, органів влади.

 

Нагадаємо, що сайт Рівненської ОДТРК (РТБ) rtb.rv.ua не працював через те, що з 18 березня зазнавав потужних DDoS-атак. У Рівненській ОДТРК вважають, що ймовірніше, що DDoS-атаку влаштував так званий «Кіберберкут». Держкомтелерадіо повідомляє, що це - хакерське угрупування, яке останнім часом атакує багато вітчизняних сайтів, в тому числі - й урядових та пов'язаних зі ЗМІ.

 

Як писала «Детектор медіа», медіаексперт, викладач Українського католицького університету Отар Довженко вважає, що такі атаки - це частина кібер-війни, яка у наш час супроводжує будь-який міждержавний конфлікт. Вона триває насправді вже доволі давно - українські ресурси страждали від атак ще під час Майдану. За словами пана Довженка, з цією метою діє так званий «Кіберберкут».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY