detector.media
24.03.2014 15:45
У Москві все ж таки звільнили професора, який порівняв анексію Криму з приєднанням Австрії до Третього Рейху
У Москві все ж таки звільнили професора, який порівняв анексію Криму з приєднанням Австрії до Третього Рейху

Адміністрація Московського державного інституту міжнародних відносин (МДІМВ)  прийняла рішення про розірвання трудового договору з професором Андрієм Зубовим з 24 березня і його звільнення з інституту. Про це йдеться на офіційному сайті навчального закладу.

 

На сайті МДІМВ повідомляється, що рішення про звільнення професора Андрія Зубова пов'язане з порушення ним статуту навчального закладу, правил внутрішнього розпорядку та Положення МДІМВ про основні принципи корпоративної поведінки , які визначаються відомчою приналежністю МДІМВ до МЗС Росії.

 

Управління по роботі з персоналом також нагадало, що 5 березня професору було вручено офіційне повідомлення про неприпустимість висловлювань пана Зубова щодо подій у Криму і їх невідповідність статусу професора МДІМВ.



«Численні висловлювання та інтерв'ю Зубова А.Б. про події на Україні і про зовнішню політику Росії викликають обурення і непорозуміння в університетському середовищі. Вони йдуть врозріз із зовнішньополітичним курсом Росії, піддають безоглядній і безвідповідальній критиці дії держави,  завдають шкоди навчально-освітньому та виховному процесу», - повідомляється на сайті МДІМВ.

 

Нагадаємо, перше повідомлення про звільнення Андрія Зубова з'явилось 4 березня.  Професор пов'язував звільнення із своїми активними антивоєнними виступами, зокрема через його статтю в газеті російський «Ведомости». У матеріалі  «Это уже было» пан Зубов вказав на схожість рис нинішньої кризи у відносинах між Росією і Україною і приєднання Австрії до Третього Рейху в 1938 році. Вчений виступив із закликом до громадськості сказати «ні». 5 березня  керівництво МДІМВ відмовилося від звільнення Андрія Зубова.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY