detector.media
21.03.2014 20:17
Зниклі в Криму оператори проекту Babylon’13 знайшлися
Зниклі в Криму оператори проекту Babylon’13 знайшлися

Зниклі в Криму 16 березня оператори об'єднання кінематографістів Babylon`13 Ярослав Пілунський та Юрій Грузінов знайшлися сьогодні, 21 березня. Про це під час відкриття фестивалю документального кіно про права людини Docudays Ua зі сцени повідомила журналістка Наталя Гуменюк - співведуча церемонії відкриття. Їй цю інформацію передали з творчого об'єднання Babylon`13.

 

Зі слів пані Гуменюк, операторів відпустили ті, хто їх утримував, і вони вже перебувають на пропускному пункті в Чонгарі.

 

Також про звільнення операторів написав у Facebook координатор їх пошуків Сергій Саломатін. «Детектор медіа» пан Саломатін повідомив: «Вони зараз лише на шляху до наших людей у Херсоні. Вони відпущені, але ще не на волі і під охороною. Усі подробиці потім, коли їх прийме наша сторона».

 

Дружина Ярослава Пілунського Юлія Верткова-Пілунська (яка працює виконавчим продюсером у режисера Алана Бадоєва) 15 хвилин тому коротко спілкувалася зі своїм чоловіком телефоном. Про це «Детектор медіа» повідомив Олександр Кажиян, піар-менеджер режисера Алана Бадоєва. З його слів, Ярослав Пілунський сказав дружині, що його з Юрієм Грузіновим відпустили, вони живі та здорові, перебувають у Криму. Але хто і де їх утримував - поки що інформації немає.

 

Учасники пошуку зниклих митців закликали приходити на прес-конференцію в НСЖУ завтра, 22 березня, об 11:00, де обіцяють повідомити всі подробиці.

 

Нагадаємо, оператори проекту Babylon`13 Ярослав Пілунський та Юрій Грузінов зникли 16 березня у Сімферополі. Оператори мали зустріти посилку з речами для українських військових, але зникли за невідомих обставин.

 

Шість днів з ними не було зв'язку і про них нічого не було відомо.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY