detector.media
21.03.2014 14:15
Цьогорічний фестиваль «Дні польського кіно» пройде у шести містах України
Цьогорічний фестиваль «Дні польського кіно» пройде у шести містах України

10 квітня в Україні стартує фестиваль «IX Дні польського кіно в Україні», повідомляє прес-служба компанії «Артхаус Трафік».

 

Культурний проект Польського інституту у Києві, мета якого репрезентувати українському глядачеві знакові картини сучасного польського кінематографа, цього разу відкриє  стрічка зі знаменитої вже трилогії видатного польського режисера Анджея Вайди  «Валенса. Людина з надії».

 

Протягом шести днів глядачі у Києві, Одесі, Донецьку, Харкові, Вінниці та Тернополі оцінюватимуть стрічки польських митців у різноманітних жанрах.  Два з фільмів засновані на реальних подіях. Це трилер про боротьбу бізнесу з корумпованою державною машиною «Закрита система» режисера Рішарда Бугайського і реалістична драма «Любов» Славоміра Фабіцького про молоде подружжя з провінції, у життя якого втручається третя сторона.

 

Трагікомічна драмеді «Автоінспекція» Войтека Смажовського розповість про будні варшавських дорожніх служб. Фільм здобув призи Польської Кіноакадемії за кращий сценарій і кращу чоловічу роль.

 

В екранізації детективного бестселера «Поглинання» Яцек Бромський шукає відповіді на питання, чи можна вчинити вбивство в гіпнотичному трансі.

 

До уваги глядачів і ретро-стрічка «Містифікація» Яцека Копровіча, що є альтернативною історією життя знаменитого польського драматурга, філософа, художника і скандаліста Віткаци.

 

У Києві покази «IX Днів польського кіно» пройдуть у кінотеатрі «Жовтень». Крім того у Києві, у кінотеатрі ім. Чапаєва, відбудеться ретроспектива одного з найвизначніших режисерів сучасності, володаря «Оскара» Романа Поланського. Програма включатиме короткометражні стрічки метра та його акторські роботи.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY