detector.media
20.03.2014 18:11
Колишні члени Нацради не повинні розглядатися в новому конкурсі на ці посади - Томенко
Колишні члени Нацради не повинні розглядатися в новому конкурсі на ці посади - Томенко

Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко заявляє, що в цілому позитивно оцінює ініціативи громадських організацій, зокрема, Незалежної асоціації телерадіомовників (НАМ), щодо визначення загальних принципів відбору кандидатур на посади членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Про це йдеться на офіційному сайті нардепа.

 

Микола Томенко погоджується з вимогами щодо утримання від висунення на ці посади кандидатур, які займали або займають посаду члена або представника Нацради, працюють в апаратах партій або були керівниками чи власниками телерадіоорганізацій.

 

«Ці принципи важливі, оскільки сьогодні в силу різних обставин дуже багато колишніх "нацрадівців", що ділили ліцензії з різними Адміністраціями Президента, або враховували інші «більш переконливі» аргументи, сьогодні вже вчать, як треба керувати Нацрадою», - зауважив Микола Томенко.

 

За словами Миколи Томенка, неприпустимо, щоб опозиційні фракції парламенту, які критикували провладні партії чи фракції, тепер поставили своїх помічників чи партійних діячів, щоб ті «по-новому» керували Нацрадою.

 

На переконання Миколи Томенка, громадський контроль щодо висунення і обрання членів Нацради повинен бути забезпечений. Він вітає ініціативи громадськості щодо чіткого визначення принципів та критеріїв відбору кандидатур на посади членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

 

Нагадаємо, наразі голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Володимир Манжосов, член цього регуляторного органу Микола Фартушний та заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Лариса Мудрак подали заяви про звільнення за власним бажанням.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY