detector.media
17.03.2014 16:24
16 березня журналістка в Криму ще змогла захистити свої права на ст.171 Кримінального кодексу України
16 березня журналістка в Криму ще змогла захистити свої права на ст.171 Кримінального кодексу України

16 березня у Керчі (АР Крим) у журналістки однієї з міських газет на виборчій дільниці №0537 представники так званої «самооборони Криму» зборонили вести зйомку і забрали фотоаппарат. Про це повідомляє інтернет-видання «Керчь.ФМ».

 

Як розповіла журналістка, вона прийшла на одну з виборчих дільниць Керчі, щоб зробити репортаж про початок референдуму. Коли вона почала фотографувати, до неї підійшла голова дільничної комісії. Журналіст пред'явила своє професійне посвідчення з печаткою, на якому була назва ЗМІ, ПІБ, фото. Натомість голова комісії вимагала підтвердити акредитацію для висвітлення референдуму, яку необхідно було оформити в Комісії АРК з проведення загальнокримського референдуму.

 

Коли виявилось, що такої акредитації у журналістки немає, до неї підійшли представники «самооборони»,  відібрали фотоапарат і попросили покинути дільницю.

 

Журналістка викликала міліцію і написала заяву за ст. 171 ККУ - перешкоджання журналістській діяльності. Після цього їй повернули техніку. У міліції інтернет-виданню Керчь.ФМ підтвердили, що виклик журналістки був зареєстрований. Як повідомила постраждала, представники «самооборони» вибачились перед нею.

 

Як писала «Детектор медіа», напередодні нелегітимного референдуму в Криму затвердили порядок акредитації ЗМІ, що суперечить українському законодавству. Порядок акредитації передбачав допуск на дільниці під час голосування лише акредитованих журналістів. Про допуск журналістів під час підрахунку голосів у ньому не йшлося.

 

Нагадаємо, сьогодні, 17 березня, на позачерговому пленарному засіданні Верховної Ради АРК було прийнято постанову «Про незалежність Криму» і скасовано дію законів України на території Криму.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY