detector.media
14.03.2014 20:59
У знімальної групи «1+1» в Абхазії намагались вибити зізнання у шпигунстві
У знімальної групи «1+1» в Абхазії намагались вибити зізнання у шпигунстві

Журналістка каналу «1+1» Наталка Пісня розповіла у своєму блозі подробиці зникнення знімальної групи ТСН в Абхазії. Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», зв'язок зі знімальною групою ТСН в Абхазії зник 12 березня. За останньою інформацією, яку тоді повідомила Наталка Пісня керівництву каналу, адміністрація готелю попросила журналістів нікуди не відлучатися, мовляв, з ними хочуть поговорити працівники місцевих структур служби безпеки. Після цього знімальну групу «1+1» повезли у невідомому напрямку.

 

Наталку Пісню та оператора Сергія Кисельова затримали абхазькі силовики та погрозами «витискали» зізнання у шпигунстві.  Українських журналістів звинуватили у навмисному очорненні абхазької дійсності, а також в ескалації напруги у стосунках між Абхазією та Росією. Силовики залякували їх ув'язненням до п'яти років.

 

За словами, кореспондента ТСН, допит проводили особисто керівники абхазької державної служби безпеки. Все відбувалося у відділку в Гаграх, за 80 кілометрів від столиці Абхазії.

 

В українських журналістів вилучили знімальну техніку. При цьому абхазькі правоохоронці вихвалялися, що українці не можуть зв'язатися із представниками своєї держави. Також українських журналістів розпитували про Дмитра Яроша і подробиці функціонування Євромайдану.

 

Допит двох українських журналістів проводили одразу сім осіб. Напружена розмова тривала понад п'ять годин. Коли ж зізнання у шпигунстві отримати не вдалося, абхазькі силовики вирішили депортувати знімальну групу ТСН з країни.

 

Повну версію розповіді Наталки Пісні можна прочитати у розділі «Дайджест» на «Детектор медіа»

 

Сюжет про Абхазію, знятий Наталкою Піснею та Сергієм Кисельовим, можна переглянути на каналі «1+1» 15 березня, в рамках телемарафону.

 

Нагадаємо, в суботу, 15 березня, одразу після випуску новин ТСН в ефірі каналу «1+1» розпочнеться марафон про ситуацію в Криму. Проект вийде в ефір о 20.15. Ведуча телемарафону Наталія Мосейчук.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY