detector.media
14.03.2014 17:14
До журі Docudays UA увійшли два українські експерти - режисер Андрій Загданський та журналістка Наталка Зубар
До журі Docudays UA увійшли два українські експерти - режисер Андрій Загданський та журналістка Наталка Зубар

Кожен із напрямків конкурсної програми фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA  - «Docu/Життя», «Docu/Право» та «Docu/Коротко» -  оцінюватиме окреме журі. Своїх фаворитів обиратиме студентське журі та глядачі.

 

Фільми «Docu/Життя» оцінюватимуть  сербський режисер Боріс Мітіч («Краля Діана», 2003; «УНМІК Титанік», 2004; «Бувай, як справи?», 2005), президент найвпливовішого канадського фестивалю документальних фільмів Hot Docs Кріс Макдоналд та  продюсер Сімона Бауман, одна з провідних європейських експертів з питань Росії, колишнього Радянського Союзу та ринків аудіовізуальної продукції в цих країнах.

 

Стрічки секції «Docu/Право» оцінюватимуть штатний кореспондент польської «Газети виборчої» в Білорусі, колишній політв`язень Андрій Почобут, правозахисниця, журналістка, сценаристка, режисер, голова правління ГО Інформаційний центр «Майдан Моніторинг» і член Харківської правозахисної групи Наталка Зубар та програмний директор Міжнародного кінофестивалю документального кіно про права людини Verzio, та дослідниця-кореспондентка Центральноєвропейського університету в Будапешті Оксана Саркісова.

 

До журі конкурсу «Docu/Коротко» увійшли режисер і продюсер Андрій Загданський, програмний директор «Артдокфесту» та член відбіркової комісії єдиного спеціалізованого фестивалю документального кіно в Росії «Флаертіана» Вікторія Бєлопольська  та французька документалістка, незалежний продюсер, сценарист, режисер Стефані Ламорре.  

 

Нагадаємо, 11-й Docudays UA  розпочнеться 21 березня та триватиме тиждень. Покази проходитимуть у Будинку кіно (вул. Саксаганського, 6), в кінотеатрі «Кінопанорама» (вул. Шота Руставелі, 19) та в кінотеатрі «Київ» (вул. Велика Васильківська, 19).

 

Вхід на кіносеанси Docudays UA та решту заходів фестивалю вільний.

 

Docudays UA - єдиний в Україні міжнародний фестиваль документального кіно про права людини, що проходить щороку впродовж останнього тижня березня у Києві. Після завершення Docudays UA традиційно презентує найкращі фільми в регіонах України у рамках Мандрівного фестивалю. Покази тривають від жовтня до грудня. У 2013 році Мандрівний Docudays UA відвідав 231 місто й містечко у 23-х регіонах України, АР Крим, містах Севастополь та Київ.

 

Організаторами Docudays UA є  Українська Гельсінська спілка з прав людини, Херсонська міська Асоціація журналістів «Південь»,  Херсонський обласний Фонд милосердя та здоров'я і Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY