detector.media
13.03.2014 19:38
НТВ використав відео співробітника «1+1» з «Межигір’я» для спотворення фактів про Україну
НТВ використав відео співробітника «1+1» з «Межигір’я» для спотворення фактів про Україну

Російський канал НТВ показав сюжет, у якому затор на дорозі в «Межигір'ї» (колишньої резиденції колишнього президента Віктора Януковича) видана за нібито паніку на дорогах західної України. Для цього сфабрикованої сюжету було використано відео, зняте співробітником «1+1», йдеться в повідомленні каналу «1+1».

 

Відео, де черга з автомобілів вишикувалася на дорозі в «Межигір'ї», зняв креативний продюсер Костянтин Андріюк. На записі видно, як тисячі українців здійснюють «паломництво» до маєтку президента-втікача, через що дороги перетворилися на багатокілометрові тягучки.

 

В інтернеті відео з'явилося 24 лютого під назвою «Межигір'я! Зустрічна смуга для обраних». Ролик миттєво став хітом мережі:

 

 

Вчора, 12 березня, телеканал НТВ розповсюдив відео з-під «Межигір'я» під назвою «Хаос на дорогах Западной Украины сняли на видео».

 

НТВ в сюжеті повідомляє, що в Україні начебто практично паралізована робота ДАІ, зросла кількість ДТП, а з доріг практично зникли правоохоронці. Користуючись ситуацією, українці нібито почали їздити, як їм заманеться, в тому числі - по зустрічних смугах, а також зазначили, що хаос відбувається саме в Західній Україні. При цьому слова диктора супроводжували кадри з-під Києва.

 

«Відео затору біля Межигір'я було знято на мій відеореєстратор. Ніяких спроб зв'язатися зі мною з боку каналу НТВ не було. , - говорит Константин Андриюк.">Більше того - в самому сюжеті не було навіть посилання на мій Youtube-канал, оскільки свідомі росіяни могли б переконатися в брехливості сюжету», - говорить Костянтин Андріюк. Він обурений тим, як цинічно росіяни використовували ці кадри, і вже звернувся за допомогою до юристів.

 

Канал «1+1» заявляє, що надзвичайно стурбований такою поведінкою російських колег і хоче нагадати їм, що головним обов'язком ЗМІ є об'єктивне висвітлення подій.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY