detector.media
13.03.2014 17:27
«Самооборона Криму» захопила в заручники французького журналіста
«Самооборона Криму» захопила в заручники французького журналіста

Сьогодні, 13 березня, у місті Сімферополь  представники так званої «самооборони Криму» взяли в заручники французького журналіста Canal+ Девіда Жеоффріона за те, що він зняв, як ті захоплюють склад паливних матеріалів. Про це «Детектор медіа» повідомив голова Національної медіапрофспілки України (НМПУ) Юрій Луканов.

 

За словами пана Лукнова, інцидент трапився сьогодні близько 15 години. Кілька журналістів пройшли на склад паливних матеріалів, що на вулиці Контейнерній у Сімферополі, та знімали, як представники «самооборони» захоплюють приміщення.

 

«Цей склад паливних матеріалів ймовірно належить військовій частині. За інформацією у пресі, цей склад був захоплений «самообороною», і цей конфлікт знімали журналісти. Коли «самооборона» побачила представників ЗМІ, то накинулась них, почала наздоганяти. Журналісти встигли перескочити паркан складу, а французький медійник лише перекинув колегам свою камеру», - розповідає Юрій Луканов.

 

Коли до цього складу прийшли представники НМПУ та Центру журналістських розслідувань Криму, до них вийшов представник «самооборони», який представився командиром Сергеєвим.

 

«До нас вийшов командир  Сергеєв. Я не знаю, чи вони військові, але виглядають як цивільні люди, які представляються «самообороною». Він нам повідомив, що журналіста відпустять тоді, коли ми передамо їм карту пам'яті із камери цього журналіста», - продовжує пан Луканов.

 

Як розповів голова НМПУ, камеру французького журналіста забрали представники кримськотатарського каналу ATR. Активістам, які визволяють заручника, вдалося знайти його камеру. Наразі вони чекають ,коли представники каналу ATR привезуть карту пам'яті, щоб  передати її «самообороні Криму» та визволити журналіста.

 

Як писала «Детектор медіа», Інститут масової інформації (ІМІ) з початку російської окупації Криму зафіксував щонайменше 62 випадки грубих порушень свободи слова на півострові. Про це свідчать дані ІМІ, опубліковані на сайті організації. «Детектор медіа» також стежить за дотриманням прав журналістів у Криму та фіксує випадки порушення свободи слова.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY