detector.media
13.03.2014 17:17
Власника «Інтера» Фірташа затримали через інвестпроект в Індії – джерело в Group DF
Власника «Інтера» Фірташа затримали через інвестпроект в Індії – джерело в Group DF

Причиною затримання українського олігарха, власника групи телеканалів «Інтер» Дмитра Фірташа в Австрії стало розслідування ФБР інвестиційного проекту в Індії у 2006 році, в якому пан Фірташ начебто брав участь. Про це агентству «Інтерфакс-Україна» повідомило джерело в групі Group DF, в яку об'єднані активи пана Фірташа.

 

Джерело в Group DF категорично відкинуло припущення про вину Дмитра Фірташа за інкримінованим йому обвинуваченням.

 

Співрозмовник агентства уточнив, що розгляд у цій справі тривав кілька років і, за наявними даними, кілька громадян Індії перебувають у США під арештом, один з яких нібито дав свідчення проти пана Фірташа.

 

Водночас речник Федеральної кримінальної поліції Міністерства внутрішніх справ Австрії Маріо Хейль на запит Українського радіо повідомив, що арешт відбувся в рамках співпраці з американським ФБР. США звинувачують Фірташа в контексті його закордонного бізнесу у хабарництві та організації злочинної групи.

 

Як наголосив Маріо Хейль, ФБР проводить розслідування у справі Дмитра Фірташа вже кілька років, і арешт у Відні не має нічого спільного з нинішніми подіями в Україні.

 

Зараз пан Фірташ перебуває в камері попереднього ув'язнення однієї із в'язниць Відня. Найближчим часом буде ухвалено рішення щодо його екстрадиції.

 

За повідомленням поліції, українського олігарха заарештували на одній із вулиць Відня поблизу офісу його компанії. В операції були задіяні працівники відділу боротьби з організованою злочинністю та спецпідрозділу «Кобра».

 

Нагадаємо, 13 березня стало відомо, що 12 березня українського олігарха, власника групи телеканалів «Інтер» Дмитра Фірташа заарештовано у Відні, столиці Австрії. Це підтвердили німецькому виданню Deutsche Welle джерела у Федеральному управлінні кримінальної поліції Австрії. Українське Міністерство закордонних справ також підтвердило затримання Дмитра Фірташа у Відні.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY