detector.media
12.03.2014 22:46
Наталка Пісня та оператор ТСН зникли в Абхазії
Наталка Пісня та оператор ТСН зникли в Абхазії

Сьогодні, 12 березня, зник зв'язок зі знімальною групою «1+1» в Абхазії. На каналі кажуть, що є всі підстави вважати, що журналістів «1+1» викрали. Про це йдеться в повідомленні прес-служби «1+1».

 

Кореспондентка ТСН Наталка Пісня (на фото) та оператор Сергій Кисельов перебували в Абхазії. Під час поїздки вони зупинилися в місцевому готелі.

 

За останньою інформацією, яку повідомила Наталка Пісня керівництву каналу, адміністрація готелю попросила журналістів нікуди не відлучатися, мовляв, з ними хочуть поговорити працівники місцевих структур служби безпеки. Після цього знімальну групу «1+1» повезли на допит у невідомому напрямку. Це остання інформація, яка надходила від журналістів ТСН.

 

На даний момент з ними немає зв'язку.

 

Канал «1+1» глибоко стурбований ситуацією з незаконним утриманням українських журналістів і звертається до влади Росії та Абхазії з вимогою прояснити ситуацію, що склалася.

 

Канал нагадує, що раніше кореспондентку ТСН Ганну Боку російська влада не впустила на територію Осетії.

 

Як повідомило «Радіо Свобода», 12 березня у Північній Осетії на російському Північному Кавказі на кілька годин затримали українських журналістів ТСН каналу «1+1».

 

Редактор Ганна Бока і оператор Павло Бондаренко були затримані в місті Владикавказі після того, як наряд міліції почув, що ті розмовляють українською, повідомила журналістка. За її словами, у відділку міліції, де їх протримали понад п'ять годин, журналістам пояснили, що є вказівка перепиняти всіх українців через становище в Україні. Міліціонери заявили, що йдеться про «профілактику», і в перебігу затримання випитували в журналістів про мету їхнього приїзду і про ставлення до нинішніх подій, розповіла Ганна Бока.

 

За її словами, журналісти, які працювали на висвітленні Паралімпійських ігор у російському Сочі, вирішили скористатися нагодою і спробувати дістатися до Південної Осетії - сепаратистського регіону Грузії, окупованого Росією, - і для цього прибули до Владикавказа.

 

Вона не уточнила, чи мали журналісти дозвіл відвідувати цей регіон від влади Грузії.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY