detector.media
11.03.2014 19:35
П’ятьох затриманих у Криму активістів і журналістів відпустили
П’ятьох затриманих у Криму активістів і журналістів відпустили

Усіх п'тьох затриманих 9 березня на в'їзді до Криму і зниклих активістів і журналістів - Олену Максименко (журналіст-фрілансер, фотограф «Українського тижня»), Олеся Кромпляса (фотограф-фрілансер, «Главком»), Катерину Бутко, Олександру Рязанцеву, Євгена Рахна - відпустили. Про це у Facebook повідомив журналіст Олексій Бик, який був свідком затримання колег.

 

«Вони в нормі, вже на трасі, їдуть на Київ», - уточнив він.

 

«Щойно передзвонила мама Олени Максименко й повідомила, що вона зателефонувала з чужого телефону й повідомила, що вона на свободі й їде в машині додому», - повідомив у Facebook друг зниклої журналістки Петро Кошуков.

 

Згодом Олена Максименко на власній сторінці у Facebook повідомила: «У мене забрали всі посвідчення, камеру, і два диктофони - все те, що слугувало джерелом фрілансерського хлібу, волосся потворно обрізали ножем, але все це маячня, здається, я ніколи не відчувала такого щастя, як від цієї нічної траси, від (реально, не метафорично!) пянкої свободи, і латиноамериканських мотивів в колонках, і ста порцій кави з придорожніх кав'ярень... і від того, що ЖИВИЙ».

 

Нагадаємо, 9 березня поблизу міста Армянська, що на Перекопському перешийку, невідомі у військовій формі затримали дві групи українських журналістів та активістів, серед яких - Катерина Бутко, Олександра Рязанцева, Євген Рахно, Олесь Кромпляс («Главком») та Олена Максименко («Український тиждень»). В одної з дівчат на руці було татуювання «Небесна сотня».

 

Їх вивезли в невідомому напрямку. Журналіста «Главкому» Олексія Бика пропустили до Криму, оскільки його зустрічав родич із кримською пропискою. 

 

11 березня  міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці у Facebook повідомив, що кримінальний розшук МВС знайшов викрадених у Криму журналісток. Ведуться переговори щодо їх звільнення.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY